Už nikdy nebudem váhať, akú polievku urobiť. Tradičná polievka z kalerábu dostala každého

Ingrediencie (okolo 7 porcií):

50 dkg kalerábu
30 dkg zemiakov
5 dkg mrkvy
5 dkg póru
1 ½ l vývaru
1 bobkový list
soľ
bylinky podľa chuti
1 ½lyžice masla
1 ½ lyžice pšeničnej múky
kurkuma
muškátový oriešok
kôpor

Postup:

Kaleráb, zemiaky a mrkvu ošúpeme, umyjeme a anakrájame na kocky. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska.

Všetku zeleninu preložíme do vriaceho vývaru. Pridáme bobkový list, štipku soli, bylinky podľa chuti a varíme na malom ohni okolo 25 minút.

Na malej panvici si roztopíme maslo, pridáme múku a pripravíme si zápražku, ktorú potom vlejeme do polievky a spolu povaríme. Pridáme kurkumu, muškátový oriešok a kôpor.

Dobrú chuť !

Zdroj: smaczny.pl

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
Ingrediencie (okolo 7 porcií): 50 dkg kalerábu 30 dkg zemiakov 5 dkg mrkvy 5 dkg póru..." />