zoberte škrob, 3 servítky a … O hodinu neskôr budete mať skutočné majstrovské dielo na svoju Veľkú noc!

Nachádzame sa v marcovom období, kedy je už najvyšší čas pripravovať sa na Veľkú noc. Nedávno mi moja kamarátka ukázala skvelý pôsob zdobenia vajíčok. Ak ste už unavený z bežných farieb a nevýrazných samolepiek, je načase, aby ste vyskúšali túto úžasnú metódu!
пасхальные яйца своими руками

DEKUPÁŽ

Najhlavnejším symbolom Veľkej noci sú bezpochyby veľkonočné vajíčka. Zvyčajne sa maľujú, vytvárajú z rôznych iných materiálov. Dnes vám predstavíme spôsob zdobenia vajíčok pomocou dekupáže. Nebudú s tým mať problém ani tí, ktorí sa považujú za začiatočníkov v ručných prácach.

пасхальные яйца из бисера

Na dekupáž si môžete zvoliť varené ale aj surové vajíčka. Najlepšie urobíte, ak si vyberiete biele vajíčka, aby vaše dielo čo najviac vyniklo.

Potrebujete

  • varené vajíčka (biele)
  • 2 čl škrobu
  • voda
  • štetec
  • servítky na dekupáž
  • potravinárske farby (zlatá, strieborná…)

Postup

  1. Vezmite si servítku s malým vzorom. Odstráňte z nej prebytočné vrstvy (nepotrebujete ich) a z farebnej vrstvy si vystrihnite/vyrežte kvetinky alebo iný vzor, ktorým chcete vajíčko ozdobiť.пасхальные яйца из бисера схемы
  2. Rozmiestnite si vystrihnuté vzory po povrchu vajíčka pomocou štetca a vody. Je veľmi dôležité, aby ste vyhladili všetky záhyby.пасхальные яйца из бисера для начинающих
  3. Teraz prejdite k príprave škrobovej pasty. Ja som použila kukuričný škrob, ale môžete zvoliť pokojne aj zemiakový. V malej nádobe si zmiešajte škrob a 50 ml vody. Zmes si postavte na mierny plameň a za stáleho miešania ju zohrievajte po dobu 1 minúty.

    Po rozmiestni všetkých vzorov si vajíčko potrite škrobovou pastou a nechajte vyschnúť. Namiesto škrobu môžete použiť aj vyšľahaný bielok.

    насхальные яйца крючком

  4. Keď sú vajíčka úplne vysušené (cca 10-15 minút), potrite ich dekoratívnou vrstvou. Na to si do škrobovej pasty pridajte malé množstvo farby. Vajíčka si najlepšie vysušíte na mriežke.

    пасхальные яйца из ниток

  5. Nádhera!пасхальные яйца из фетра

Dekupáž je skvelou príležitosťou na to, ako si môžete ozdobiť akýkoľvek predmet, či už je to veľkonočné vajíčko alebo škatuľka na odkladanie šperkov. Vďaka tomu si môžete skrášliť váš domov, ušetriť peniaze, či vytvoriť darček pre niekoho, na kom vám veľmi záleží.

настольная лампа

Príprava na Veľkú noc je jednou z najkrajších tradícii celej rodiny. Spojte svoje sily dokopy a užite si atmosféru zdobenia vášho príbytku!

Nezabudnite zdieľať tento článok aj s vašimi priateľmi na Facebooku!

zdroj:takprosto.cc

Chod hore