6 veľkých žien, ktoré zmenili svet

Spomínam si, ako sa moja spolužiačka Eva snažila stotožniť sa s dievčaťom, ktoré ju inšpirovalo. Obdivovala jej postavu, prístup k životu a sčítanosť. Vďaka nej sa snažila odstrániť na sebe všetky svoje nedostatky a zvýrazniť prednosti.

V nasledujúcom článku sa dozviete niečo presne o takýchto ženách, ktoré inšpirovali a stále inšpirujú celý náš svet…

Irena Sendlerowa

Táto žena zachránila 2500 židovských detí z varšavského geta. Rozhodla sa tak urobiť aj za cenu svojho vlastného života. Bola odsúdená na smrť, no strážcovia, ktorí ju odprevádzali k miestu popravy, ju tajne vyviedli z väzenia. Žena nakoniec zomrela v roku 2008 vo veku 99 rokov.

Coco Chanel

Módna návrhárka, ktorá významne ovplyvnila módne trendy dvadsiateho storočia. Bola to ona, ktorá priniesla módu do sveta ženského oblečenia v podobe malých čiernych šiat a vypasovanému saku. Jej parfum „Chanel No. 5“ je u žien stále veľmi obľúbený.

JK Rowling

Predtým, ako sa z nej stala celosvetová spisovateľka, si musela všeličím preskákať. 12-krát ju odmietli v rôznych vydavateľstvách, keď tam prišla so svojím veľdielom v podobe Harryho Pottera! Žene sa však podarilo dostať sa z chudoby a stala sa slávnou spisovateľkou, ktorú poznajú ako deti, tak aj dospelí.

Angelina Jolie

Herečka je už viac ako rok veľvyslankyňou dobrej vôle OSN. Cestuje po afrických krajinách a poskytuje humanitárnu pomoc tým, ktorí to naozaj potrebujú. Okrem iného, podarilo sa jej vychovať 7 detí, z ktorých 4 si adoptovala z krajín tretieho sveta.

Oprah Winfrey

Oprah mala ťažké detstvo, no aj napriek tomu z nej vyrástla vzdelaná a inteligentná žena. Teraz má svoju vlastnú televíznu show a s jej názormi sa stotožňuje množstvo ľudí po celom svete. Majetok televíznej moderátorky sa pohybuje na 3 miliardách dolárov.

 

Michelle Obama

Manželka 44. amerického prezidenta sa stala obľúbenkyňou (nielen) u väčšiny Američanov. Michelle je považovaná za príklad exemplárnej ženy a matky. Ani postavenie manželky prezidenta a ani finančné zabezpečenie z nej neurobili arogantnú a povýšeneckú ženu.

Nemusíte si silou mocou vyberať nejaké idoly, úplne postačí, ak si od niektorých známych osobností vezmete príklad. Pravdepodobne ani nebudete musieť po nich pátrať. Inšpiratívni ľudia sa častokrát nachádzajú bližšie, ako by sme si mysleli. Týmto ženám sa aj napriek všetkým prekážkam, ťažkostiam a okolnostiam podarilo stať niekym, kto môže inšpirovať a motivovať ľudí na celom svete.

Podeľte sa o tento zaujímavý článok aj s vašimi priateľmi na sociálnej sieti!

zdroj:videoboom.cc

Chod hore