Keď rybár vytiahol z vody túto rybu, nemohol uveriť svojim očiam!

Keď 41-ročný rybár zo štátu Michigan (USA) chytil túto neobyčajnú rybu, vedel, že mu nikto nebude veriť! Muž chytil rybu, ktorá miesto šupín mala … kožuch! Myslel, že sa jedná o hlúpy žart alebo o nejaký druh mutácie. Ukázalo sa, že mal pravdu … nejedná sa o prvý prípad!

Muž nie je prvý, kto ulovil takú zvláštnu rybu. Už v 17. storočí chytili v Amerike rybu s kožuchom. Existuje niekoľko teórií, odkiaľ sa táto ryba vzala.

K tejto mutáciu zrejme došlo v dôsledku vážnej chemickej havárie. Ďalšia teória zas tvrdí, že … rybám na Aljaške bola zima, a tak si počas evolúcie vytvorili kožuch (neprekvapuje nás, že táto teória má najmenej priaznivcov). Najviac nás presvedčilo to, čo tvrdia vedci. Čítajte ďalej.

Podľa vedcov ide o prítomnosť baktérií a plesní, ktoré parazitujú na šupinách rýb. Kvôli nim sa zdá, že rybe narástol kožuch. Tiež je to signál, že ryba už pred sebou nemá veľa času, pretože trpí celý organizmus.

Pokiaľ sa jedná o ryby vo výkladoch reštaurácií, vedci tvrdia, že sa jedná o šikovnú reklamu a podvod (na rybu nalepí kúsok umelého kožuchu). Tieto ojedinelé kusy sú skôr dôkazom znečistenia vody.

Vyzerajú zaujímavo, že áno?

Zdieľajte tento článok!

Chod hore