Nenechajte sa oklamať! Naučte sa rozlišovať parfumy od toaletnej vody a kolínskej

Coco Chanel raz povedala: „Parfum je neviditeľný, no zato nezabudnuteľný, bezkonkurenčný módny doplnok. Napovedá o vzhľade ženy a pripomína, kedy odišla…“ Z tohto dôvodu je pre ženy voľba parfumu niečo ako druh určitého rituálu.

Rozhodli sme sa vám prezradiť, aký je rozdiel medzi parfumom, parfumovanou vodou, toaletnou vodou, kolínskou a osviežujúcou vodou. Dúfame, že náš sprievodca vám pomôže pri výbere vašej najobľúbenejších vôni.

Každý druh parfému má vo svojom zložení aromatický koncentrát, vodu a alkohol. Všetky parfumy, toaletné vody, kolínske a naparfumované vody sa líšia v pomeroch týchto uvedených zložiek.

Parfum

Parfum je najodolnejší typ voňavky, ktorá sa drží na pokožke asi 6 hodín a to všetko vďaka jej vysokému obsahu esenciálnych olejov. Hlavným rozdielom parfumov je to, že majú svoju „stopu“. Vôňa tohto typu parfumov sa odhaľuje postupne a mení sa až po nejakom čase.

Parfum sa neodporúča používať v horúcom počasí, pretože bohatá aróma bude ešte výraznejšia. Vzhľadom na to a na jeho pomerne vysoké náklady, budú ideálnejšou voľbou na večerné akcie.

Parfumovaná voda

Koncentrácia aromatických látok tu je o niečo nižšia, takže tento druh voňaviek sa dá bezpečne používať po celý deň. Vôňa na vás vydrží asi 4 hodiny a stopa po parfumovanej vode je oveľa slabšia než u parfumu.

Toaletná voda

Koncentrácia éterických olejov je tu niekoľkokrát menšia ako u parfume a parfumovanej vode. Môže sa používať niekoľkokrát za deň aj v najhorúcejšom počasí. Preto je tento druh parfumu najbežnejší a najdostupnejší.

Kolínska

Vlastnosti kolínskej vody sú veľmi podobné tej toaletnej. Má minimálny obsah aromatických látok a zostáva na pokožke asi len dve hodiny. Tento ľahký druh parfumérie má obľubu najmä u mužov.

Osviežujúca voda

Koncentrácia esenciálnych olejov je tu v rozmedzí 1-3%. Čerstvá vôňa vydrží len hodinu, takže osviežujúca voda sa môže používať celý deň, a to najmä pri športe.

A teraz vám prezradíme, bez ktorých parfumov si zahraničné celebrity nevedia predstaviť svoj život

Angelina Jolie – Black od Bvlgari

Madonna – Folavril od Annick Goutal

Cameron Diaz – Happy od Clinique

Kim Kardashian – Michael od Michael Kors

Keira Knightley – J´Adore od Dior

Emma Watson – Be delicious od DKNY

Kate Middleton – Orange Blossom od Jo Malone London

Neexistuje univerzálna rada pri výbere voňaviek, najideálnejšie je mať na toaletnom stolíku niekoľko druhov parfumov či toaletných vôd, aby ste si mali vždy z čoho vybrať!

Máte svoj obľúbený parfum? Povedzte nám o tom aj v komentároch na Facebooku.

zdroj:ofigenno.com

Chod hore