Pacientke s Alzheimerom položili do postele bábiku. Doktor tento krok vysvetľuje tým, že…

Sandy Cambron z amerického štátu Kentucky prezradila, ako sa jej podarilo zmeniť životy mnohých ľudí s Alzheimerovou chorobou. Jej matka mala rada rôzne hračky, preto sa Sandy rozhodla, že matke svojej kamarátky vyrobí bábiku.

Reakcia staršej dámy prekonala všetky očakávania. Po tejto udalosti sa Sandy rozhodla dať všetkým obyvateľom sanatória takéto bábiky. Žena sa teda dobrovoľne pustila do práce a v krátkom čase dostalo 28 starčekov a stareniek svoje vlastné hračky!

Som ohromená tým, ako sa Sandy sama od seba rozhodla pomôcť ľuďom s Alzheimerovou chorobou a demenciou. Nikdy nezabudnem na výraz tváre mojej mami, keď svoju bábiku vzala do náručia…“ – hovorí Shannon Blair, Sandina kamarátka.

Niektorí prijali darček s tým najúprimnejším úsmevom, iní nemohli zadržať svoje slzy, no nikto z nich nebol ľahostajný. Ťažko uveriť, že aj takéto obyčajné veci ako bábiky môžu niekomu spôsobiť toľko pozitívnych emócii…

Shannon a Sandy sú vďačné zamestnancom zariadenia za to, že im poskytli takúto príležitosť a mohli potešiť ľudí, na ktorých sa bohužiaľ často zabúda. Je škoda, že niečo podobné nie je bežnou záležitosťou v každom zariadení pre seniorov či v nemocniciach.

Stačí sa pozrieť koľko radosti bolo v ich tvárach…Teraz by aj mnohí z nás chceli v rukách držať takéto bábiky…

https://www.youtube.com/watch?v=mJHdUhNCn_s

Ľudia s demenciou nepotrebujú veľa na to, aby boli šťastní. Niekedy im stačí aj malá kvapka starostlivosti a pozornosti. Teraz Sandy začala získavať finančné prostriedky na to, aby čo najviac starších ľudí získalo svoje špeciálne bábiky.

Strata pamäti sa stáva vážnym testom pre každého člena rodiny. Existuje však mnoho spôsobov ako zmierniť situáciu, napríklad – spievať svoju obľúbenú skladbu alebo zostať vo forme pri lúštení krížoviek!

zdroj:tvideoboom.cc

Chod hore