14 najkrajších krások z 90. rokov, ktoré sme veľmi obdivovali. Bola medzi nimi aj tá vaša?

Boli to práve 90. roky, kedy miery 90-60-90 začali získavať na popularite a nové ikony ženskej krásy a štýlu sa začali objavovať na obálkach lesklých časopisov. Tieto miery ženského tela sa pomaly stávali ideálom a novým typom krásy.

Najdôležitejšie však je, že v tom čase bola väčšina ženských postáv dielom matky prírody. Niekto zdedil dobrú genetickú výbavu po rodičoch a iní si to museli vydrieť. Dokonca aj dnes, viac ako o 20 rokov neskôr, sú ich mená známe po celom svete. Zaspomínajte si spolu s nami, kto bol v tom čase považovaný za najkrajšiu a najatraktívnejšiu ženu na svete…

Pamela Anderson

Pred kultovým seriálom Pobrežná hliadka, pracovala ako obyčajná učiteľka telesnej výchovy a neskôr sa stala objektom na fotenie do mužského magazínu Playboy. Mnohí ju dodnes považujú za sex symbol 90. rokov.

Naomi Campbell

Jedna z najslávnejších modeliek 90. rokov. Pre jej vzhľad a výstredné správanie ju prezývali Black Panther (čierny panter). Snažila sa tiež preraziť vo filme a hudbe, no najväčší úspech dosiahla ako modelka.

Claudia Schiffer

Ďalší symbol čias minulých. Claudia nosila titul najkrajšej ženy sveta najdlhšie zo všetkých ostatných žien. Okrem toho sa objavila v Guinnessovej knihe rekordov, kde sa zapísala ako modelka s najvyšším počtom obálok časopisov, na ktorých sa objavila. Do roku 2015 sme ju mohli vidieť na viac ako 1000-ke tituliek magazínov.

Cindy Crawford

Supermodelku Cindy Crawford dodnes charakterizuje materské znamienko na tvári, ktoré jej v začiatkoch kariéry retušovali. Počas celej tej doby sa objavila približne na 600 obálkach časopisov a magazínov. Stala sa tiež prvou supermodelkou, ktorá sa nechala odfotiť pre Playboy v Evinom rúchu.

Linda Evangelista

Ďalšia žena patriaca k supermodelkám 90.rokov. Stala sa prvou, ktorej začali ponúkať veľké honoráry len za to, že sa objavila na nejakom podujatí. Patrí jej aj nasledujúci výrok: „Nevstanem z postele za menej ako desať tisíc dolárov.“

Eva Herzigová

Česká supermodelka, ktorá si svoju cestu do sveta modelingu vydláždila s úprimnou reklamou na spodnú bielizeň. Podobne ako aj iné modelky si vyskúšala rolu vo filme, no nemalo to veľký úspech.

Christy Turlington

Legendárna modelka, herečka, šéfredaktorka časopisu Joga. Počas 10 rokov sa jej podarilo udržať si pozíciu medzi 5 najlepšími modelkami sveta.

Kate Moss

Najlepšie platená modelka 90.rokov, módna ikona, ktorá svoju slávu získala aj na základe svojho nezvyčajného vzhľadu. Kelvin Klein zachytil nový trend a práve vďaka Kate Moss sa mu podarilo spopularizovať štýl unisex (móda určená pre obe pohlavia). Podľa časopisu Forbes ide o druhú najbohatšiu modelku.

Gisele Bündchen

Na obálku Forbesu sa dostala aj táto krásna brazílska supermodelka. Bývalý anjel Victoria´s Secret má v súčasnosti vlastnú značku spodnej bielizne Gisele Intimates, ktorú sama zastupuje.

Tyra Banks

Po prvej prehliadke mala na stole dvadsať ponúk od rôznych modelingových agentúr. Jednalo sa o najúspešnejší štart medzi všetkými začínajúcimi modelkami. Oveľa väčší úspech však zaznamenala pri účinkovaní v mnohých televíznych programoch týkajúcich sa módy.

Monica Bellucci

Pred samotnou filmovou kariérou bola úspešnou modelkou, no svet si ju zamiloval najmä pre jej mnohopočetné filmové roly.

Salma Hayek

Mexická herečka sa stala v 90.rokoch filmovou superstar, najmä po účinkovaní vo filme Od západu do úsvitu.

Winona Ryder

Herečka bola tvárou Hollywoodu v deväťdesiatych rokoch. Mala všetko, čo si mohla priať, ale jej kariéra bola poznačená kleptomániou, keď v roku 2001 bola zatknutá za drobné krádeže v obchode.

Carrie-Anne Moss

V deväťdesiatych rokoch o nej všetci muži snívali a všetky ženy jej závideli. Vrcholom jej kariéry bola trilógia od režisériek sestier Wachowskych – „Matrix“.

Čas ide ďalej, generácie sú nahradené, objavujú sa nové modelky a herečky, ktoré sa stávajú ideálmi krásy a idolmi mladých ľudí. Mnohí však budú súhlasiť, že od žien hviezdiacich v 90.rokoch majú na kilometre ďaleko.

Aký je váš názor? Myslíte si, že krásavice známe v 90.rokoch boli krajšie ako tie súčasné?

 

zdroj:videoboom.cc

Chod hore