Dnešné deti sa nevedia správať… preto ich už od malička treba naučiť týchto 7 pravidiel!

Dôležité slová ako prosím a ďakujem, treba naučiť dieťa hneď ako začne rozprávať. Tieto slová ich najľahšie naučíme hravou formou. Nikto nechce aby jeho deti boli neúctivé a nevychované, preto je dôležité aby sme deti učili týmto základným veciam už v najmenšom veku.

Dieťa musí byť milé

Deti sa musia naučiť používať výrazy ako prosím a ďakujem a prpáč vždy keď je to potrebné. Toto sú čarovné slová, ktoré budú potrebovať počas svojho života.

Keď kašle alebo kýcha, musí si položiť ruku pred nos alebo na ústa

Je veľmi dôležité vysvetliť deťom, že ak sú choré, kašlú alebo kýchajú, musia si zakryť ústa a následne si musí umyť ruky aby nenakazil nikoho.

Nemôže brať veci od nikoho bez povelenia

Dieťa treba naučiť že čo nie je jeho, to si nemôže zobrať od nikoho, len ak si to vypýta. Vtedy treba diaťaťu pripomenúť, že ani jemu sa to nepáči ak si niekto zoberie od neho jeho hračku.

Nepatrí sa rozprávať s plnými ústami

Nie je to len škaredé ale aj nebezpečné pre deti lebo im môže jedlo zabehnúť. Preto je veľmi dôležité aby sme deti naučili že sa to nepatrí.

Nie je etické kritizovať zovňajšok iných

Deťom treba vysvetliť že každý človek je iný a každý má svoj vlastný štýl. Nie je pekné niekoho súdiť podľa výzoru a smiať sa mu.

Byť hlučný na verejnosti sa nepatrí

Deti radi upútávajú pozornosť, preto hovoria hlasno aby si ich dospelý všímali. Už aj malé deti treba naučiť že iných ľudí takéto správanie ruší.

Smeti sa nezahadzujú na ulici

Či už je prázdna fľaša alebo alebo použitá papierová vreckovka, deti treba naučiť aby všetko hádzali do smetného koša. Ak nieje žiadný kôš na okolí, nech si smeti dáva do jedného sáčku a doma to vyhodí.

Týchto 7 pravidiel treba už v malom veku deti naučiť!

Chod hore