Lekári prišili dievčaťu nohu obrátene. Má to však svoj dôvod

Rakovina je najhoršia choroba, pretože môže pripraviť človeka o život. O to nepríjemnejšie je, keď rakovinou trpia deti. Amelia Eldred z Británie dostala rakovinu kosti, kvôli ktorej ju čakala amputácia nohy. Vďaka zvláštnemu zákroku však nestráca vieru v to, že bude opäť tancovať.

Sedemročné Ameliu diagnostikovali rakovinu kosti v ľavej nohe pred rokom. Nezostávalo jej nič iné, než podstúpiť amputáciu končatiny, aby sa rakovina nerozšírila ďalej. Hoci to muselo byť pre mladú milovníčku tanca šok, dokázala sa s tým zmieriť.

Vzhľadom k tomu, že amputácia časti nohy by pripravila Ameliu o kolenný kĺb, snažili sa lekári prísť na iné riešenie. Kolenný kĺb totiž hrá veľkú úlohu pri implementácii protézy. Akonáhle Ameliu odstránili stehennú kosť, lekári jej zachránili spodnú časť nohy, ktorú dievčaťu prišili miesto stehná.

Prečo sa k tomu lekárovi odhodlali? Hoci to vyzerá ako úlet alebo chyba lekárov, má to svoj zámer. Zákrok sa nazýva rotačná plastika a používa sa u pacientov, ktoré postihla rakovina blízkosti kolena. Lekári prišili Ameliu nohu obrátene preto, že jej členkový kĺb nahradí koleno, vďaka čomu bude ľahšie používať protetickú nohu.
Sedemročná Amelie tak bode môcť opäť chodiť a poprípade sa vrátiť k tancu.

via:thesun.co.uk

Chod hore