Tajomstvo šťastného života spočíva v týchto 10 veciach, hovoria vedci a psychológovia

Po dlhej a zasneženej zime je zdravé zbaviť sa nadmerného oblečenia a vychutnať si jarné teplo,píšu v  Stať sa minimalistom.

Čo je ešte treba ku šťastiu?

Po nejakom čase budeme všetci unavení z tepla a znova sa nám zažiada cítiť mrazivú sviežosť,uvidieť prvý sneh-predzvesť nadchádzajúcich sviatkov. A tak každý rok,to skúšame s teplom,potom zúfalo chceme zimu.Vždy sa ženieme za tým,čo je momentálne pre nás nedostupné : Najlepšie počasie,vyššia(lepšia) pozícia v práci,alebo veľký dom miesto bytu.

Čo sa však stane,keď dosiahneme to čo chceme?

Začneme túžiť(chcieť) ešte viac.Tento fenomén sa volá „hedonistická adaptácia“.Čím má človek väčšie požiadavky,tým vyššie sú jeho očakávania a túžby,bohužiaľ však „viac a lepšie“ neprináša šťastie.V tom je ten paradox.

Úroveň šťastia výhercov v lotérii a obete nehôd nie je nič iné.A eufória z výhry a šok z nehody po čase znova vrátia človeka na predchádzajúcu úroveň šťastia.

Túžba po neustálom raste a spotrebiteľskom postoji-to je to,čo nás zbavuje šťastia.Zvedú nás umelé obrazy a ideály „dobrého života“

Sú potrebné pre ekonomický rast, ale úplne v rozpore s ľuskou prirodzenosťou.

Čo nám je potrebné k šťastiu? prosto 10 týchto vecí :

1., Plnohodnotný spánok,spojenie s prírodou,čerstvý vzduch,meditácia.

2., Viac čítajte.Tí,ktorí sa nikdy neprestanú vzdelávať a učiť sa novým veciam,žijú dlhšie.

3., Obľúbená práca,alebo práca ktorá vás fascinuje.Pracovný kolektív tiež zohráva nemalú úlohu pre naše šťastie.

4., Buďte vďační,za to čo máte.Zaveďte si špeciálny zápisník z vďaky-učiteľom,rodičom a všetkým,ktorí nejako ovplyvnili váš život.

5., Usmievajte sa,aj keď nemáte chuť.Podmaňte si svoj mozog,nech si myslí,že robíte dobre a začne sa prispôsobovať pozitívnemu.

6., Radujte sa z maličkostí.Z krásneho západu slnka,zo spevu vtákov,z rozkvitajúcich púčikov,z úsmevu dieťaťa.Buďte vďační za to čo máte,najmä v čase stresu a sklamania.

7., Robte dobré skutky-napríklad zaregistrujte sa ako dobrovoľník.Sami si pomôžete len vtedy,ak konáte dobro pre iných.

8., Peniaze nemíňajte na veci,ale na emócie a skúsenosti.Namiesto novej kabelky,si kúpte lístky na koncert obľubeného speváka.Z toho budete mať oveľa viac zábavy a spomienok,ktoré s vami zostanú na celý život.

9.,Prestaňte sa porovnávať s inými.Cudzia duša-je tma.Fotografie na sociálnych sieťach-to je iba jedna strana mince.Majte radi seba aj svoje nedostatky-vaše šťastie závisí iba od vás.

10., Obklopte sa priateľmi,udržujte blízke vzťahy s príbuznými.Iba obklopení blízkymi ľuďmi budete v plnej miere šťastí.

Často máme pocit,že stratíme váhu,zaboríme sa,kúpime auto,zmeníme šatník-až potom budeme žiť,potom budeme šťastní.

Nenechajte sa oklamať.

Šťastie je voľba.Je to o detailoch.Nehľadajte ho v iných ľuďoch,máte ho k dispozícii -stačí iba chcieť byť šťastným.

Súhlasíte s týmto článkom?Čo prináša šťastie vám osobne? 

 

Chod hore