V tomto roku sa bude odohrávať najdlhšie zatmenie mesiaca v 21.storočí! Čo to bude pre vás znamenať?

V tomto roku sa bude odohrávať najdlhšie zatmenie mesiaca v 21.storočí! Čo to bude pre vás znamenať?

V roku 2018 sa uskutoční celých 5 zatmení Mesiaca a Slnka, vrátane toho najdlhšieho za posledných 100 rokov – úplné zatmenie Mesiaca, ktoré bude trvať neuveriteľných 43 minút.

Neobvyklá dĺžka zatmenia je objasnená tým, že Mesiac, Zem a Slnko budú v jednej línii, pričom planéta nachádzajúca sa medzi Slnkom a Mesiacom zatieni Mesiac pred slnečným žiarením.

Zatmenie sa uskutoční 27. júla a bude viditeľné takmer na celom našom území.

Rekordné zatmenie bude súčasťou série troch zatmení a bude sa vyskytovať medzi dvoma zatmeniami Slnka (13. júla a 11. augusta).

Slnečné a lunárne zatmenia sú zvyčajne spárované. Akékoľvek zatmenie je možné len vtedy, ak Slnko, Mesiac a Zem sú umiestnené v rovnakej rovine a na tej istej línii.

Počas tej doby robí Mesiac polovičné otáčky okolo Zeme, čo trvá asi 2 týždne, pokiaľ zostanú všetky tri nebeské telesá v rovnakej rovine a línii, vtedy hovoríme o párnom zatmení.

Čo nám teda prinesie zatmenie Mesiaca?

Dni týkajúce sa zatmenia Mesiaca spadajú výlučne na spln. Počas tohto obdobia sú ľudia zvlášť náchylní a zraniteľní, robia urýchlené závery, často sa hádajú, majú medzi ostatnými nedorozumenia a objaví sa u nich nevysvetliteľný príval energie.

Úplné zatmenie Mesiaca je tiež časom aktívneho a intenzívneho objasňovania vzťahov, ktoré môže dokonca viesť aj k dlhodobému odlúčeniu.

Častým javom sú taktiež migrény, problémy so spánkom, zhoršenie chronických ochorení. Stojí za zmienku, že úplné zatmenie Mesiaca má mimoriadne silný vplyv na deti a ženy.

Buďte obzvlášť opatrní, pretože v tomto čase je všetko, čo sa deje, mimoriadne dôležité. Môže ísť o rozhodnutia alebo udalosti, ktoré radikálne zmenia váš život.

Čo robiť počas zatmenie Mesiaca?

Toto obdobie by malo byť určené na zbavenie sa všetkých nepotrebných vecí alebo ľudí, ktoré vám v niečom bránia. Bude pre vás oveľa jednoduchšie zbaviť sa akéhokoľvek návyku alebo zlozvyku. Nevylučuje sa ani rozchody, najmä u vzťahov, ktoré sú pre vás viac bremenom ako potešením a prinášajú vám len problémy.

Naopak, úplné zatmenie Mesiaca sa považuje za kategoricky nepriaznivé obdobie pre akýkoľvek druh podnikania a realizáciu nových projektov. Už v noci počas zatmenia začne nebeské teleso pôsobiť extrémne negatívne: vznikajú vibrácie, ktoré sú nesúrodé s priaznivou energiou človeka.

Všetko, čo sa začne v tomto období, zlyhá, prinesie vám určité straty aj sklamania a ich nepríjemné ozveny sa prejavia aj po niekoľkých desaťročiach.

Ako si počas zatmenia Mesiaca od seba neodohnať šťastie?

Avšak v noci a počas nasledujúcich dní od zatmenia Mesiaca môžete začať robiť veci, ktoré budú prospešné nielen pre vás, ale aj pre ostatných.

Keď sa pustíte do akejkoľvek práce, nezabúdajte, že vaše myšlienky by mali byť čisté, nemal by v nich byť ani kúsok negativity alebo chamtivosti. Všetko, čo budete v tomto období robiť, sa vám totiž vráti ako bumerang a výsledok môže byť katastrofálny.

V noci počas zatmenia a nasledujúce tri dni sa nepúšťajte do nových obchodov či akýchkoľvek začiatkov, nech sa to už týka čohokoľvek. Žiadna dohoda vám neprinesie očakávané výsledky – navyše môže zaznamenať straty a spôsobiť si vážne problémy.

Tak čo, ste priravení na tento nevídaný úkaz?

zdroj:takprosto.cc / travelside

Chod hore