„Expert na vyhladzovanie“: týmto sa preslávil muž, ktorý viedol najbrutálnejšiu a najkrvilačnejšiu divíziu nacistickej SS

Chris Bishop, americký historik, ho nazval najhorším človekom v SS. Sadista, maniak, nekrofil, pedofil, vrah a psychopat – zdalo by sa, že prišiel zo samotného pekla.

Oddelenie vedené nacistami bolo pre neho to pravé orechové. Dôstojník vojsk SS mal pod svojimi krídlami zločincov zo všetkých oblastí, od pytliakov až po vrahov, ktorí boli prepustení z väzenia. V Poľsku, na Slovensku ale aj v Bielorusku dodnes preklínajú meno Oskar Dirlewanger.

Syn obchodníka, ktorý sa prvýkrát stretol so smrťou na frontoch prvej svetovej vojny. Spolubojovníci 18-ročného guľometčíka považovali za nesmrteľného. V skutočnosti obdržal množstvo zranení, no nikdy nebol ranený natoľko vážne, aby to ohrozilo jeho život.

Čoskoro sa dostal do pozornosti vedenia nacistickej strany. Jeho kariéra mala rýchly vzostup a čoskoro sa z neho stal poručík. Dokonca sa stal rytierom Železného kríža druhého stupňa!

Po príchode domov hrdina z frontovej línie pochopil: jeho vojna ešte neskončila. Oskar bez akýchkoľvek ťažkostí vstúpil do radov polovojenských vlasteneckých združení, ktoré sa zvyčajne stavali proti komunistom. Vo svojich 20 rokoch sa stal členom NSDAP – strany Adolfa Hitlera.

Vo vlasteneckom združení sa mu podarilo vybudovať si úspešnú kariéru, istý čas bol dokonca veliteľom obrneného vlaku. Keď sa nacisti dostali k moci, dostal funkciu úradníka v pracovnej agentúre.

Na tejto pozícii sa však necítil dobre. Bývalí frontový vojak začal piť a kradnúť. Neskôr strávil dva roky vo väzení, keď bol obvinený za pedofíliu!

Bol zbavený ocenení a vyhodili ho z práce. Dokonca aj v samotnej strane sa ho rozhodli vyhodiť. Vo väzení sa samozrejme nezdržal dlho, keďže sa na slobodu dostal vďaka protekcii starých priateľov. Za mrežami sa ukončila významná premena, kedy sa z vojnového hrdinu stalo monštrum, jeden z najbrutálnejších zločincov druhej svetovej vojny!

Jeho charakteristická vlastnosť bola okamžite odhalená: obludná, brutálna krutosť. Dokonca aj s svojim vlastným vojakom bol nemilosrdný. Mlátil ich palicami, nútil ich sadnúť si do úzkej drevenej skrinky aj na niekoľko dní a potom ich jednoducho zastrelil.

Dirlewangerovi vojaci sa s väzňami nemaznali, najviac sa tešili keď sa im pod ruky dostali židovské a poľské dievčatá, o ktoré nikto nejavil záujem.

Maniak zúril tak veľmi, že sa stal objektom interného vyšetrovania SS na základe obvinenia zo „znesvätenia rasy.“ Prípad bol napokon ututlaný a Oskar spolu s ďalším vojakom odišli v roku 1942 ďaleko do Bieloruska. S partizánmi tam bojovali a ničili jednu dedinu za druhou.

Hovorí sa, že tento sadistický dôstojník miloval zahnať všetkých obyvateľov dedín do stodoly, zapálil ju a tí, ktorí sa pokúsili utiecť, boli okamžite zastrelený guľometom či puškou.

Neskôr sa táto monštruózna divízia presunula do Poľska. Pri potláčaní povstania vo Varšave v roku 1944 sa Dirlewangeroví „mäsiari“ doslova vykúpali v krvi. Výčiny týchto monštier v ľudskej podobe otriasli dokonca aj inými nacistami.

Ženy a deti používali ako živé štíty, vyplienili nemocnice, plameňometmi spálili domy v ktorých boli ľudia…O jeho krutosti svedčil aj fakt, že namiesto munície, ktorú si cenil viac ako čokoľvek iné, na usmrtenie neozbrojených ľudí využíval bodáky (bajonety) a pažby z pušiek.

Neskôr sa Oskarova „posádka“ opäť dostala do frontových línií, no čoskoro bola obkľúčená a nútená vzdať sa. Muža zatkli 7.marca 1945.

Väzenie, kde bol odoslaný ako vojnový zločinec, bolo strážené poľskými vojakmi, takže náhla smrť nacistu nebolo nič nezvyčajné. Hovorí sa, že ho dobili na smrť.

 

Taktiež kolujú legendy, že Dirlewanger v skutočnosti nezomrel, len utiekol do Latinskej Ameriky, podobne ako mnohí ďalší nemeckí vojnoví zločinci. Exhumácia pozostatkov však ukázala, že telo skutočne patrilo najbrutálnejšiemu dôstojníkovi SS. Dokonca aj nestranní historici súhlasia: smrť muža, ktorý nepoznal ľudskosť a ľudí zabíjal ako na bežiacom páse, bola dôstojným koncom cesty dvojnohého monštra!

 

zdroj:videoboom.cc

Chod hore