Fotka dojala celý svet, neuveríte čo sa za ňou ukrýva a čo urobilo 15-ročné dievča pre tohto muža

Pasažieri letu z Bostonu do Portlandu zažili minulý týždeň na palube lietadla netradičný zážitok. Cestoval totiž s nimi muž Tim Cook, ktorý je slepý a k tomu ešte hluchý. Personál na palube sa snažil mužovi čo najviac spríjemniť šesť hodín dlhý let, ale s jeho handikepom si nedokázali poradiť. Muž si pripadal osamelý a stratený.

Príležitosti sa chopila ešte len 15-ročná Clara Daly, ktoré k mužovi pristúpila a začala s ním komunikovať. Ako sa jej to podarilo? Dievča má dyslexiu a ako cudzí jazyk, s ktorým by sa mohla dorozumievať, si zvolila znakovú reč pomocou hmatu. Vzala teda mužovu dlaň a pomocou znakov sa s ním po celý čas letu dorozumievala.

Na verejnosť sa príbeh dostal vďaka cestujúcej Lynette Scribner, ktoré sedela hneď vedľa muža, s ktorým dievča komunikovalo. Scribner sa rozhodla zverejniť ich príbeh na facebooku, na ktorom sa neskôr stal senzáciou. „Nedokážem povedať dosť o tejto krásnej mladej žene menom Clara, ktorá sa nerozmýšľala a okamžite išla mužovi pomôcť. Bola to nádherná pripomienka toho, že v týchto zlých časoch stále existujú dobrí ľudia, ktorí sú ochotní pomáhať druhým, „uviedla Lynette na svojom facebooku.

Chod hore