Školy bez smartfónov! Francúzska vláda schválila zákon, ktorý hovorí o zákaze používania mobilných telefónov počas celého vyučovania

Sú aj vaše deti stále online? Snažíte sa ich na to upozorňovať, no nič nefunguje? Poslanci vo Francúzsku tento problém zobrali pod svoje krídla. Jeden z predvolebných sľubov Emmanuela Macrona bol práve splnený. Francúzska vláda prijala zákon, podľa ktorého sa deti do 15 rokov nesmú hrať s mobilným telefónom počas celého vyučovania a dokonca ani počas prestávok.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt smartphon young people

Či tento zákon bude fungovať, to nikto nevie. Učitelia si nie sú istí, ako budú žiakov nútiť telefóny nepoužívať a aké opatrenia majú urobiť, ked‘ aj napriek zákonu ich žiaci používať budú.

Podľa prieskumu, má vo Francúzsku až 90% žiakov vo veku 12-17 rokov mobilný telefón. Práve pre to, aby žiaci počas vzdelávacieho procesu dokázali žiť bez zbytočného technologického rozptýlenia, vláda prijala tento zákon, čím sa snaží minimalizovať závislosť od mobilných telefónov u tak mladých ľudí.

V týchto dňoch dokonca Anglickí a Írski  poslanci zvažujú prijate obdobného zákona. Čo si o tom myslíte? Mal by sa prijať aj u nas?

zdroj:irozhlas.cz  / theguardian.com irishtimes.com

 

Chod hore