V 7.mesiaci tehotenstva porodila 5 detí v priebehu 1 minúty. Toto lekári ešte nevideli

Jamie a Skyler Scottovci vždy snívali o veľkej rodine. Spočiatku k ním bol osud zhovievavý a na svet im prišli dvaja synovia Shayden a Langdon.

Keď sa však snažili o to, aby k ich synom pribudol ďalší braček či sestrička, zistilo sa, že Jamie má problémy s počatím. Po piatich rokoch neúspešného snaženia si párik uvedomil, že v tejto záležitosti nemôžu bez pomoci lekárov urobiť vôbec nič.

Prvý pokus liečby sa skončil neúspechom. Jamie a Skyler pomaly strácali nádej, no rozhodli sa podstúpiť všetkými krokmi liečby ešte raz. Tentokrát sa už na nich usmiala šťastena!

Tretie tehotenstvo prebiehalo omnoho ľahšie než tie dve predchádzajúce. Netrápili ju ranné nevoľnosti či celodenné chodenie na toaletu v dôsledku zvracania, hoci v prvých dvoch tehotenstvách to bolo u nej pravidlom. Jej bruško začalo pomaly rásť, no jeho veľkosť sa akoby začala vymykať spod kontroly. Jamie si bola istá, že niečo nie je v poriadku…

Po vzájomnom rozhovore si manželia uvedomili, že to nebude len jedno dieťatko, ani dve a dokonca ani tri. Po ultrazvuku stratili reč nielen oni, ale aj samotní lekári. Ukázalo sa, že žena nosí pod srdcom 5 nových životov.

Lekári ich uistili, že všetkých 5 embryí je v poriadku, no mamička sa musela veľmi snažiť, aby ich na svet priviedla zdravé. Každý deň musela prijať väčšie množstvo kalórií, než bola zvyknutá. Od piateho mesiaca tehotenstva sa kvôli nadmernej veľkosti bruška takmer nedokázala hýbať!

Malá Daisy, Lily, Violet, Lincol a Logan sa narodili dva mesiace pred plánovaným dátumom. Po pôrode každé dieťatko vážilo nie viac ako 500 g. Našťastie zdraví a silní drobci začali okamžite priberať na váhe a čoskoro ich už nebolo možné rozoznať od ostatných detičiek.

Podľa slov odborníkov, liečba neplodnosti prostredníctvom umelého oplodnenia zvyšuje šance na viacnásobné tehotenstvo. Aj napriek tomu je pôrod pätorčiat stále obrovskou raritou. Okrem toho sa všetkých 5 detí narodilo živých a zdravých, no lekári tvrdia, že pravdepodobnosť takéhoto javu je veľmi nízka.

Manželia sú šťastím v siedmom nebi a nepochybujú o tom, že sa dokážu postarať o svojich 7 ratolestí, navyše majú mnoho priateľov a príbuzných, ktorí im budú ochotní kedykoľvek pomôcť.

zdroj:videoboom.cc

 

Chod hore