Keď bol dom v plameňoch, on bol pri nej. Hasiči sa nedokázali ubrániť slzám…

Každý vie, že pes je najlepší priateľ človeka a mnohí z nás s týmto tvrdením určite súhlasia.

Pes Polo však nebol len priateľ, bol to pes, ktorý obetoval svoj vlastný život, len aby zachránil 8-ročnú Viviane.

Polo bol už odmalička miláčikom celej rodiny. Keď do jeho života vstúpila malá Viviane, bolo okamžite jasné, že to bude jej najvernejší priateľ. Dievčatko zbožňoval a strážil ju na každom mieste.

August 2016 bol však pre rodinu tragédiou, ktorá navždy zmenilo životy všetkých jej členov.

Erika Poremsky, matka Viviane, odišla z domu, aby si z auta vybrala nejaké veci. Viviane a Polo v tom čase spali v dome na druhom poschodí.

V jednej chvíli sa Erika otočila a uvidela, ako jej dom horí v plameňoch.

Erika sa v panika snažila dostať sa k svojmu dieťaťu. No oheň sa šíril rýchlo a plamene boli prisilné. Z druhého poschodia počula, ako jej dcéra plače, no nemohla tam vstúpiť, aby ju zachránila.

Susedia jej pomohli vyraziť všetky okná a dvere, aby sa k nej dostala, no všetky ich pokusy boli zbytočné.

Čoskoro na miesto dorazilo hasičské auto a hasičom sa podarilo uhasiť ničivé plamene. Keď sa dostali na druhé poschodie, nemohli uveriť vlastným očiam. Dievčatko prežilo vďaka Polovi!

Celý čas bol pri nej a zakrýval ju svojim telom, aby ju ochránil pred plameňmi. Vivian nielen že prežila, z plameňov sa dostala len s ľahkými popáleninami.

Ak by nebolo Pola, mohlo sa to skončiť omnoho horšie.

Vivian prežila, no Polo bohužiaľ zahynul. Za záchranu života mladého dievčatka si zaslúži obrovský rešpekt. Tento odvážny a verný pes sa stal skutočným rodinným hrdinom.

Po tragédii uplynul viac ako rok. Otec Eriky založil darcovskú stránku GoFundMe, aby sa rodina dokázala opäť postaviť na nohy. Bohužiaľ, život milovaného Pola im už nikto nevráti.

Toto je ďalší z dôkazov toho, ako sú psy schopné milovať človeka, ktorý im neraz dokáže urobiť peklo zo života…

 

 

Chod hore