Zadosťučinenie za šikanovanie v škole prišlo až o 8 rokov neskôr

Takmer v každej škole sa nájdu tí, ktorí ostatných urážajú a tí, ktorých urážajú. Študenti, ktorí sa stali obeťami týchto chuligánov, dychtivo čakajú na „prepustenie“ do reálneho života mimo školy, no je akýmsi pravidlom, že nič sa nezmení. Nie je to totiž prostredím, ale schopnosťou čeliť všetkým ľuďom so zlými úmyslami.

Dôkazom je Louise Menning, obyvateľka Veľkej Británie, ktorá bola v škole vystavovaná šikanovaniu. Spolužiaci ju zosmiešňovali kvôli jej zrastenému obočiu a ľahkej nadváhe. Každý nový deň v škole pre ňu znamenal ďalšiu skúsenosť so šikanou.

Po skončení školy výrazne opeknela, no zosmiešňovanie spolužiakmi zanechalo v jej pamäti nezmazateľnú stopu. Neustále žila s pocitom pomsty, no až po 8 rokoch bola schopná čeliť podnecovateľovi posmeškov.

 

Vinníka náhodne stretla na ulici, ktorý sa ju bez akejkoľvek hanby rozhodol pozvať na rande. V minulosti jej spôsoboval nemalú bolesť, keď ju nenazýval človekom, ale zverou. Hrdinka nášho príbehu však súhlasila s večerou v reštaurácii, pretože vedela, akú životnú lekciu poskytne svojmu obdivovateľovi.

Louise sa vybrala do danej reštaurácie o niečo skôr, ako bol ich plánovaný čas stretnutia. Keď vošla dnu, prišla k čašníkovi a odovzdala mu do rúk obálku s listom. Nachádzala v nej fotografia z detstva a úprimný list pre páchateľa.

Je mi to ľúto, no nemohla som prísť na našu večeru. Spomínaš si, ako si sa mi vysmieval kvôli mojej váhe a nazýval si ma tučnou kravou? Nie? Ja áno. Odvtedy som po dobu troch rokov nezjedla viac ako jedno jablko denne. Preto som sa rozhodla, že túto večeru s tebou vynechám,“ píše v liste.

Pamätáš si, ako si mnou pohŕdal kvôli zrastenému obočiu a chlpatým nohám? Vtedy by ti ani nenapadlo, že o 8 rokov neskôr ma budeš volať na rande. Nechala som ti tu fotografiu zo spomínaného obdobia. Takže ak si na mňa spomenieš, vedz, že toto dievča na fotografii ti dokázalo čeliť.“

Zdalo by sa, že mladá žena už dlho snívala o tom, ako sa mu pomstí a nakoniec sa jej to naozaj podarilo. Čo môže byť lepšie? Louise bola svedkom, ako sa na ňu bývalý spolužiak obrátil s ospravedlnením…Bohužiaľ, jeho osvietenie prišlo príliš neskoro.

Nemôžem zmeniť to, akým som bol pred 8 rokmi a ver mi, nechcem sa obhajovať, no nie som tým človekom, akým som bol kedysi. Je možné, že už o tebe nebudem nikdy počuť, no aj tak ti chcem zaželať veľa úspechu, ktorý si tak zaslúžiš,“ touto správou sa s ňou skontaktoval prostredníctvom sociálnej siete.

Šikanovanie v škole je naozaj vážnym problémom, ktorý dokáže ovplyvniť nejeden ľudský osud. Nie je to len krutosti mučenia, ale aj o spôsobe odporu. Sme presvedčení, že trest páchateľov by mal byť prísnejší, pretože problém šikany je na školách neraz prehliadaný a včasné riešenie dokáže zachrániť mnoho mladých životov.

zdroj:videoboom.cc

Chod hore