Príbeh zanedbaného dieťaťa a policajtky sa stal hitom internetu

Policajtka, ktorá dohliadala na bezpečnosť v detskej nemocnici začula zvuk plačúceho dieťaťa. Vedela, že musí zakročiť. Celeste Ayala sa len nedávno stala matkou a vedela s vysokou určitosťou povedať, kedy plač bábätka znamená, že je hladné. Sadla si na stoličku pred nemocničnú izbu a začala ho dojčiť.

Tento krok prekvapil aj jej kolegu, ten ju odfotil a fotografiu uverejnil na Facebooku, kde ju zdieľalo už viac ako 100 000 ľudí.

„Chcel som, aby sa toto gesto lásky, ktoré si dnes predviedla, dostalo do pozornosti verejnosti,“ napísal k príspevku Marcos Heredia.

Policajt tvrdil, že nevedel, prečo sa nemocnica nepostarala o to, aby bolo dieťa nakŕmené. Polícia v Buenos Aires povedala pre CNN, že Celeste pred samotným dojčením komunikovala s vedením nemocnice. Išlo o dieťa, ktoré bolo odobrané matke z neznámeho dôvodu.

„Všimla som si, že je hladný, dával si ruku do úst, tak som sa opýtala, či ho môžem objať a nakŕmiť. Bol to pre mňa smutný okamih, trhalo mi to srdce, keď som ho takto videla. Spoločnosť by mala byť citlivejšia na záležitosti, týkajúce sa detí, nemalo by sa to stávať,“ hovorí Celeste Ayala.

Vďaka svojmu činu si vyslúžila povýšenie na seržantku. „Chceli sme jej osobne poďakovať za toto spontánne gesto, ktorým sa jej podarilo utíšiť detský plač,“ povedal Cristian Ritond, minister pre bezpečnosť provincie Buenos Aires.

Chod hore