Dve 14-ročné Slovenky našli peňaženku so 600€ a okamžite ju odovzdali na polícií. Nenechali si ani cent

V roku 2018 sa niekoľkokrát stalo, že ľudia zabudli väčší obnos peňazí a už ho nikdy viac nenašli. Samozrejme, aj ked‘ sa pár šťastlivcom podarilo dostať späť ku svojím peniazom vd’aka dobrým ľud’om, je to skôr výnimkou, ktorá potvrdzuje pravidlo.

Minulý týždeň sa 22 ročnému Jaroslavovi stalo niečo podobné. Ked‘ nastupoval do auta, svoju tašku zabudol na streche auta. Po tom, ako vyrazil z mesta Senica, si na peňaženku spomenul a zistil, že ju nemá pri sebe. V tom momente si uvedomil, že ju dal na strechu. Ked’že mu bolo jasné, že sa počas jazdy musela zošmyknúť z auta, vydal sa po rovnakej trase späť.

Na rovnakej trase však tašku už nenašiel. Medzičasom popri ceste ktorou Jaroslav prechádzal, sa prechádzali aj dve dievčatá, Eva a Natália. Neváhali a ihned‘ sa rozhodli tašku odniesť na políciu, pretože v nej našli 605 eur a doklady.  Policajti zo stanice zavolali mužovi vd’aka dokladom a ten si o pár minút prišiel vyzdvihnúť veci, ktoré stratil.

Aj ked‘ tam dievčatá ostali počkať na Jaroslava, peniaze ako pod’akovanie si od neho nevzali. Polícia Slovenskej republiky na svojom Facebooku skonštatovala, že im Jaroslav pri preberaní straty vrúcne pod’akoval. Nezabudnite, že ak nájdete stratené peniaze, určite by ste ich mali odniesť na políciu, pretože za zatajenie takéhoto nálezu môžete skončiť vo väzení.

https://www.facebook.com/policiaslovakia/photos/a.1522428691120681/2204285492934994/?type=3&theater

 

 

Chod hore