10 lekcií Budhu, vďaka ktorým už viac nebudete trpieť. 100% záruka šťastia vo vašom živote

 

Budhizmus – staroveké indické učenie o tom, ako dosiahnuť nirvánu, byť „prebudený“ alebo „osvietený“, píše portál Think Simple Now.

Jediný, komu sa to podarilo, bol indický princ Siddhartha Gautama. Následne dostal meno Budha Shakyamuni.

Tu je 10 zásad života od Budhu, vďaka ktorým bude váš život viac osvietený:

  1. Myšlienky sú podstatné.

ancient-origins.net

Vaše myšlienky tvoria vašu realitu. Negatívne myšlienky prinášajú do vášho života nešťastie, smútok, chorobu a bolesť. Človek s čistými úmyslami si priláka šťastie a radosť.

Naplňte mozog „správnymi“ myšlienkami – pozitívnymi, povzbudivými, jasnými. Ak budete myslieť negatívne, stanete sa obeťou zla, čo vás nakoniec zničí. Pamätajte si: všetky problémy pramenia v hlave.

  1. Neurážajte sa.

Naučte sa odpúšťať. Neunavujte svoju dušu márnymi myšlienkami, neubližujte jej. Zničí to človeka zvnútra. Odpustenie oslobodzuje, uzdravuje, dáva mier.

Prechovávajte vo svojom srdci lásku, nie preklínanie a hnev … To je veľmi dôležité – predovšetkým pre seba. Odpúšťajte a bude aj vám odpustené.

  1. Vaše konanie je dôležité.

Pokiaľ stojíte na mieste, nerozvíjate sa. Aktivita je preto dôležité. Slová a zámery sú prázdne slová. Bez práce nie sú koláče, a ako povedal Budha :

„Neverím v osud, ktorý postihne ľudí, keď konajú, ale verím v osud, ktorý ich postihne, ak nič nerobia.“

  1. Začnite maličkosťami.

Pamätajte: Majstri sa nerodia – stanú sa nimi. Každý začínal od nuly.

Ak chcete v živote uspieť, buďte trpezlivý! Nikto nedokáže dosiahnuť úspech zo dňa na deň.

  1. Vaše hlavné víťazstvo je víťazstvo nad sebou samým.

Budha učil: „Lepšie je zvíťaziť nad sebou, ako vyhrať tisíce bitiek.“ Kto vám môže takéto víťazstvo vziať? Bude len vaše. Ako na to? Porazte svoju myseľ! Tá je vašim hlavným nepriateľom.

Pokúste sa ovládať svoje myšlienky. Ako? Pamätajte: myšlienky sú ako vtáky. Letia nad vami a ich krik vie byť otravný. Ale nepochybne im môžete zabrániť v tom, aby si urobili hniezdo na vašej hlave.

  1. Prejavujte empatiu.

 

Táto zručnosť je jedinečným darom. Môžete sa to naučiť. Vžívajte sa do situácie iných častejšie. Snažte sa pochopiť motívy, túžby. Naučte sa počúvať a poslúchať.

Snažte sa porozumieť pohľadu druhej osoby. Keď sa vám to podarí, všetky otázky zmiznú samé, a nebudete potrebovať nikomu nič dokazovať. Lepšie byť šťastným, než mať pravdu.

  1. Buďte vďační.

Určite máte byť za čo vďační : nehladujete, vy a vaši milovaní ste zdraví, máte strechu nad hlavou. Nemyslite si, že všetko vo vašom živote je zlé! Mnohí sú na tom oveľa horšie.

Nie každý sa dnes môže vrátiť domov, nie každý sa zobudí zajtra ráno. Buďte vďační, inak stratíte to, čo máte. Nepovažujte život za samozrejmosť.

  1. Snažte sa dosiahnuť harmóniu.

Sústreďte sa na harmóniu vo vnútri, nie na vonkajšej strane. Majte jasno v tom, čo naozaj chcete, naučte sa rozlišovať vaše skutočné túžby od očakávaní.

Harmóniu sa vám nepodarí nájsť na novom pracovisku, v novom manželstve alebo v novom meste. Harmónia je pokoj v duši a nezávisí od dostupnosti peňazí, manžela alebo slávy.

  1. Cestujte

 

Celý náš život je cesta z minulosti do budúcnosti. Cestovanie rozširuje myseľ, odhaľuje rozmanitosť a krásu sveta okolo nás.

Odložiť si svoje šťastie na neskôr je hlúpe. Osvietenie prichádza na ceste. Vychutnajte si každú jazdu a naučte sa spoznávať tie najmenšie detaily.

  1. Nemeňte sa.

Pravdepodobne viete, ako urobiť niečo správne. Prečo ignorovať tieto poznatky? Poznať a robiť nie je to isté. Robte to, čo vám povie vaša intuícia.

Nepoužívajte iba asimiláciu informácií, ale zamerajte sa na vlastné myšlienky, kým sa chcete stať, pokiaľ sa u vás neobjaví túžba dokázať to.

Chod hore