35 jednoduchých, no účinných spôsobov na to, ako si zlepšiť svoj partnerský vzťah

Väčšina ľudí nevie, ako si vylepšiť svoj partnerský život a ako sa dostať do bodu, kedy sa ich vzťah vyvíja bez akejkoľvek nadmernej námahy.

Ak si chcete zlepšiť a vybudovať silnejší, dlhodobejší vzťah, tento jednoduchý návod vám v tom určite pomôže.

 

Buďte k sebe úprimný. Otvorte oči pred tým, kým v skutočnosti ste a akým životom chcete žiť. To umožní iným ľuďom prísť do vášho života, čo vám pomôže stať sa najlepšou verziou samého seba.

Podeľte sa s ostatnými o svoje nedostatky. Vaše chyby vás nedefinujú ako človeka, no iní ľudia sa pri vás cítia komfortnejšie, keď sa začnete akceptovať takým, akým ste.

Nekomplikujte. Skombinujte svoje myšlienky, činy a slová a váš život bude automaticky jednoduchší. Buďte sám sebou.

Nepýtajte si povolenie od nikoho iného okrem seba. Verte svojim schopnostiam rozpoznať zlé a dobré riešenia a pamätajte, že len vy si môžete vybrať tú správnu cestu.

Trénujte si sebalásku, svojpomocnosť a sebavedomie. Ešte pred tým, ako vás niekto bude ľúbiť, rešpektovať a opatrovať, naučte sa to aj bez toho, aby ste pri sebe museli mať milovaného partnera.

Ohodnoťte svoje činy bez zbytočného odsudzovania. Ak sa najbližšie budete cítiť zle, pokúste sa na vec pozrieť z nezainteresovaného pohľadu. Nebuďte na seba takí prísni – všetci sme ľudia a každý robí chyby.

Nehnevajte sa, ak má váš partner kamaráta opačného pohlavia. Aj v prípade, že to vo vás vyvoláva istý pocit žiarlivosti, dajte mu slobodu výberu. Dokonca aj istý čas od seba dokáže posilniť vaše vzájomné city.

Zbavte sa „posledného slova“. Nemôžete mať vždy pravdu, preto sa o to ani nepokúšajte. Niekedy dokáže ticho hovoriť hlasnejšie než slová ktoré vyslovíme.

Prejavujte lásku. Ľúbte slobodne a otvorte ostatným svoje srdce. Ukážte svojmu partnerovi láskavosť a túžbu, ktorá mu dokáže, aký je pre vás dôležitý.

Počúvajte svoje srdce. Nikto to nevie lepšie ako vy, preto si zvážte všetky vaše túžby, sny a načúvajte svojmu vnútornému hlasu.

Snažte sa byť nezávislý, no nie príliš. Prijmite pomoc, ak vám niekto chce pomôcť; nemusíte robiť všetko na jedničku.

Akceptujte druhých. Nesnažte sa iných meniť na niečo, čo je podľa vás pre nich najlepšie. Namiesto toho ich majte radi za to, akými sú.

Buďte úprimný. Diskutujte s partnerom o vašich problémoch, starostiach, neistotách, snoch, pochybnostiach či zábavných spomienkach. Partner by mal byť vaším najlepším priateľom, s ktorým sa dokážete rozprávať o hocičom.

Nevyhýbajte sa problémom. Rozprávajte sa o veciach s rozumom a problém sa pravdepodobne vyrieši oveľa rýchlejšie.

Praktizujte minimalizmus. Majte veci, bez ktorých sa nezaobídete, nič iné už nepotrebujete.

Preskúmajte vaše duchovno spolu so svojím partnerom. Pozvite ho k sebe a pustite sa do spoločnej meditácie. Posilní to váš vzťah.

Milujte bez očakávania. Láska nie je súťaž, voľne sa pohybuje v každom z nás a my vďaka nej dokážeme tento svet urobiť omnoho krajším miestom pre život. Najlepšie je lásku dávať bez ohľadu na to, či sa nám to niekedy vráti alebo nie.

Oceňte ostatných. Povedzte im, že si ich ceníte, dajte im vedieť, že majú mnoho pozitívnych vlastností.

Buďte na seba hrdý. Buďte hrdý na svoje úspechy a charakter, prešli ste si už dlhú cestu a zaslúžite si rešpekt.

Počúvajte viac, hovorte menej. Načúvajte ostatným, pretože môžete byť jediným človekom v ich živote, ktorý ich skutočne počúva.

Buďte vďačný. Sťažovanie znižuje vašu energetickú úroveň, pokúste sa vidieť pozitíva v akejkoľvek situácii.

Hovorte pokojne a úprimne. Nedovoľte, aby vás ovládali emócie, vždy sa pokúste hovoriť s láskou a porozumením.

Dávajte komplimenty. Ukážte partnerom, že ste si všimli ich nový outfit alebo účes, alebo to, že ste hrdý na ich vykonanú prácu.

Pamätajte si svoje činy. To, čo robíte, zvyčajne ovplyvňuje viac ľudí, než si myslíte. Preto ich berte do úvahy v prípadoch, kedy budete musieť urobiť dôležité rozhodnutia.

Pripomínajte si, že ste krásni, či už zvnútra alebo navonok. Milujte sa. Nebuďte k sebe takí kritickí.

Odpustite bolesť z minulosti. Síce to pomohlo sformovať váš charakter, neznamená to že musíte znášať bremeno minulosti po celý zvyšok vášho života.

Choďte na piknik. Vychutnajte si prírodu a jedlo. Doprajte si čerstvý vzduch, prechádzku a silu ticha.

Zbavte sa múru. Odstráňte všetky pomyselné steny tak, aby aj do vášho života mohlo vstúpiť vytpžení šťastie.

Podporujte vaše vzájomné ciele. Povzbudzujte sa, aby ste vyšli zo svojej zóny komfortu a dosiali aj tie najdivokejšie sny.

Buďte nablízku. Pomáhajte si a buďte jeden druhému oporou.

Nechajte svojho partnera rásť smerom, ktorý má rád. Aj v prípade, že vy s tým nie ste spokojní. No len obľúbená vec dokáže človeku priniesť radosť.

Skúste spolu nové veci. Tento krok vám pomôže zbaviť sa obáv a pochybností.

Každý deň si urobte trochu času na odpočinok. Spomaľte na chvíľu a jednoducho si užite dobrý, staromódny a obyčajný oddych.

Žite v prítomnosti. Teraz je čas na život, možno je to vaša jediná príležitosť a vy máte všetko, čo k tomu potrebujete!

Riadite sa týmito životnými pravidlami?

 

 

Chod hore