Aký toner kúpiť? Originálny, renovovaný či kompatibilný?

Tonery do tlačiarne sú neraz finančne náročné, a preto sa často hľadajú lacné náhrady, ktoré by našim tlačiarňam vyhovovali. S kvalitou je to už ale o poznanie nižšie, čo však neplatí, ak sa obrátite na TonerPartner.sk. Aby ste ale predsa len niekde neurobili chybu, povieme si, aké sú rozdiely medzi kompatibilnými a renovovanými tonermi.

Renovované tonery šetria prírodu a peniaze

Ak chcete lacné tonery jedným riešením sú renovované. Renovácia ale musí byť spravená profesionálne. Funguje to tak, že sa pôvodná tonerová kazeta rozoberie, vyčistí a opotrebované časti sa vymenia.

Po opätovnom zložení a naplnení sa testujú, aby sa overila ich kvalita a funkčnosť. Keďže sa opakovane využíva plastový výlisok, je toto riešenie nielen lacnejšie, ale aj ekologickejšie. Vyberajte si ale tonery od overených predajcov.

Vzájomná súhra kompatibilných tonerov a vašej tlačiarne

TonerPartner.sk ponúka aj kompatibilné tonery, ktoré sú cenovo výhodnejšie ako originálne. Ide o tonery, ktoré nie sú rovnakej značky ako tlačiareň. Pred kúpou si preto treba dôkladne overiť, ktorý toner je kompatibilný s vašim typom tlačiarne.

Aj keď sa kompatibilné tonery kupujú preto, že sú lacnejšie, dajte si pozor na podozrivo nízke ceny. Tie najlacnejšie modely môžu mať horšiu kvalitu tlače a tiež spoľahlivosť a kratšiu životnosť. Pokiaľ si ale vyberiete kvalitný kompatibilný toner na správnom mieste, bude kvalita tlače aj životnosť porovnateľná s originálnymi tonermi.

Originálne tonery s vysokou kvalitou a cenou

Rozdiely medzi kompatibilnými a renovovanými tonermi sú jasné. Niekto má ale radšej originálne, ktoré sú síce drahšie ale prinášajú určité istoty. Môžete sa spoľahnúť, že toner bude s vašou tlačiarňou kompatibilný, tlač bude mať vysokú kvalitu a poruchovosť bude minimálna.

Pri kúpe tlačiarne si overte aj ceny tonerov, pretože tie tvoria významnú časť prevádzkových nákladov a môžu byť vyššie.  Pri tlačení veľkého počtu strán je možné, že sa vám napokon predsa len oplatia viac kompatibilné ako originálne tonery, ktorých hľadanie už nie je dnes náročné, ak si pre ne nájdete toho správneho partnera.

Chod hore