Otec štyroch detí povedal, že pôrod nie je nič náročné. Manželka mu preto pripevnila na brucho simulátor

Je pravda, že muži si nie sú úplne vedomí toho, aký bolestivý pôrod môže byť. Bolesť buď prirovnávajú k niečomu menej intenzívnejšiemu, alebo ju zľahčujú, keď sa o tom snaží hovoriť jedna zo žien.

Počúvanie príbehov žien, ktorý si celým týmto procesom prešli, nemusí byť vždy príjemné. Preto keď Michael Richardson povedal svojej žene, že je ľahké porodiť štyri deti, Jody Richardsonová sa rozhodla, že mu dá príučku.

Keďže muž bol presvedčený, že pôrod nie je bolestivý, pre jeho manželku, s ktorou žil 12 rokov, bolo neuveriteľne jednoduché, aby ho napojila na simulátor pôrodu.

Otec štyroch detí z Gran Canarie bol napojený na špeciálne zariadenie, ktoré bolo navrhnuté tak, aby napodobňovalo bolesť pri otváraní krčka maternice. Jeho žena, Jodie, to potom natočila na kameru.

Spočiatku jednoducho robil grimasy, ale čoskoro zistil, že takúto bolesť už nedokáže tolerovať. Začal sa krútiť, kričať od bolesti a netrvalo dlho, kým sa rozhodol, že elektródy na jeho bruchu musia ísť preč.

Potom pripustil, že sa cíti, ako keby ho bodali do brucha a slabín – znie to ako presný opis pôrodu, nech už sa na to spýtate akejkoľvek matky!

Michaelovi sa nakoniec podarilo dosiahnuť 5 úroveň napätia, po ktorej sa rozhodol, že to vzdá. Ale táto bolesť bola ďaleko od tej, ktorú by žena skutočne zažila. V skutočnosti, ani plný rozsah simulácie sa nikdy nemôže priblížiť k tomu, ako sa žena cíti pri skutočnom pôrode. To znamená, že Michael zažil len zlomok bolesti, ktorú jeho žena cítila celé hodiny.

Po tom, čo muž získal priamu skúsenosť s utrpením, ktoré jeho žena podstúpila štyrikrát, dostal (takmer) reálnu predstavu o tom, aký ťažký v skutočnosti pôrod je. Niet divu, že vzal späť všetky svoje slová a posmešky!

Myslíte si, že by to malo byť povinné pre všetkých mužov? 🙂

 

zdroj: https://www.relayhero.com/dad-of-four-birth-simulator/

Chod hore