Smutný pohľad: Polícia objavila v Nitre matku so 6 deťmi, ktorá prespávala na ulici

Polícia Slovenskej republiky rieši okrem výtržností a trestných činov aj smutné prípady ľudí, bývajúcich na ulici. Polícii v Nitre sa však v uplynulých dňoch naskytol pohľad, ktorý zabolí nejedného zodpovedného rodiča. Príslušníci policajného zboru našli na ulici matku so 6 deťmi, ktorá prespávala niekoľko dní priamo v uliciach Nitry.

Uverejnil používateľ Polícia SR – Nitriansky kraj Streda 11. novembra 2020

 

Policajtom bol v priebehu pondelka nahlásený prípad bezcieľne sa pohybujúcej matky s deťmi, ktorá sa mala túlať ulicami mesta už niekoľko dní. Prípad spozorovalo niekoľko obyvateľov mesta Nitra, ktorí sa rozhodli rodine pomôcť. Po tom, čo polícia prehľadala sídliská, obchodné centrá a niekoľko obchodov, rodina bola spozorovaná v mestskom parku, kde sa deti zahrievali na preliezkach počas chladných novembrových dní. Ako zistila polícia, rodina prespávala na kartónoch už niekoľko dní.

Uverejnil používateľ Polícia SR – Nitriansky kraj Streda 11. novembra 2020

 

Ako informoval Nový Čas, polícia im pomohla nájsť krátkodobé ubytovanie v mestskom amfireátri a následne v Centre pre deti a rodiny v Nitre. Polícia SR – Nitransky kraj, na svojom oficiálnom facebookovom účte uverejnila fotografie detí s popisom: ,,Deti boli podchladené, hladné, smädné, a preto sme radi, že ich policajti včas našli. Netrvalo by dlho a mohla sa stať tragédia, keďže vonkajšia teplota už klesala pod nulu. Momentálne už rodina našla útočisko v zariadení, kde je o ňu postarané.”

 

Uverejnil používateľ Polícia SR – Nitriansky kraj Streda 11. novembra 2020

 

Zdroj: hitky.sk

Chod hore