Zabavte svoje šteňa hračkou, do ktorej sa zamiluje

Rozrástla sa vaša rodina o nového člena, a to rovno o štvornohého? Šteňatá sú od prírody hravé, zvedavé a doslova sršia energiou. Doprajte im preto dostatok vyžitie, zábavy aj stimulu v podobe vhodných hračiek. Presvedčte sa o tom, že hračky pre psa už dávno nezahrnujú len tenisové loptičky!

Od prírody hravé stvorenia

Pre šteňatá je hra spôsobom, ako sa ia novým zručnostiam, rozvíjajú svoju prirodzenú inteligenciu a tiež podporujú svoj správny telesný vývoj. Iste ste si všimli, že majú tendenciu všetko hrýzť – to preto, že z kraja života prijímajú najviac podnetov práve cez tlamu. Hračky pre psy sa preto vyrábajú vo všetkých možných tvaroch, veľkostiach a z rôznych materiálov, aby boli vďačným objektom pre skúmanie.

Hryzacie hračky na zúbky

Okolo 3. až 4. mesiaca začínajú šteňaťu vypadávať mliečne zuby, ktoré postupne nahradia tie trvalé. Toto pomerne nepríjemné obdobie môžete svojmu psíkovi spríjemniť kúpou gumových alebo silikónových hračiek na hryzenie. Niektoré bývajú dokonca naplnené studenou vodou, čo upokojuje psove boľavé ďasná.

Lietajúci tanier zabaví psa aj vás

Takmer žiadny pes v sebe nezaprie svoju loveckú povahu. Plne sa to prejavuje v ich záľube aportovania. Skúste ale čas od času vymeniť obligátny tenisák za lietajúci tanier, s ktorým si zábavu užijete aj vy s priateľmi. Pri šteňatách ale zohľadnite ich veľkosť a fakt, že nemajú ešte celkom vyvinuté zuby a malú papuľku. Vyberajte preto radšej mäkšie lietajúce taniere z gumy alebo latexu.

Interaktívne hračky rozvíjajú psí intelekt

Interaktívne hračky prispievajú k správnemu intelektuálnemu vývoju šteňaťa, keďže ho ponúkajú k plneniu rôznorodých komplexných úloh. Typickým príkladom sú psie hracie skladačky, ktorý psíka k hre motivujú odmenou v podobe ukrytej maškrty. Pri hraní s interaktívnou hračkou sa odporúča byť psíkovi nablízku – môže sa stať, že hra je vzhľadom na vek šteňaťa príliš náročná a ľahko ho tak môže frustrovať, a tiež je na mieste byť obozretný. Interaktívne hry sú často otvorené rôznymi otvormi, ktorými psík preťahuje labky alebo ňufák a môže v nich nešťastne uviaznuť.

Širokú ponuku hračiek pre psy nájdete na Heureka.sk, kde zároveň sú aj recenzie používateľov, ktorí danú hračku kúpili pred vami. 2ahko si tak všetko porovnáte podľa obľúbenosti, hodnotenia aj ďalších parametrov, ktoré vás zaujímajú.

Zdroj obrázku: TeamDAF / Shutterstock.com

Chod hore