Mala som problém vyčistiť špinavé škáry na plastových oknách. Tento trik od kamarátky to ale vyriešil

Pred sviatkami každý chce, aby bol ich príbytok v perfektnom stave. Sme si istí, že naše triky vám pomôžu dať všetky veci do poriadku, tak rýchlo, ako to bude možné. Menej času na domáce práce a viac času strávený s rodinou!

Zlaté pravidlá čistého domova

  1. Ocot na pranie

Ocot dokáže výborne vyčistiť práčku na pranie tak, aby sa zabránilo výskytu plesní a usadenín. Nalejte ocot do priehradky na prášok a zapnite práčku na režim dlhého prania. Ocot môžete pokojne pridať aj pri praní farebného oblečenia. Bude žiarivejšie, škvrny zmiznú a zbaví vás aj zvieracích chlpov. Zázraky urobíte aj s vašimi uterákmi – žiadne zapáchajúce plesne, sviežosť, vynovený vzhľad a to vďaka jednej prísade, ktorú pridáte do bežného prania.

как убрать дом фото

  1. Trblietavá kúpeľňa

Zohrejte si ocot a zmiešajte ho s prípravkom na umývanie riadu v pomere 1:1. Touto zmesou dôkladne pretrite kohútiky, sprchovací kút či vaňu. Nechajte pôsobiť 30 minút a čistota je na svete!

уборка дома фото

  1. Čistenie plastových okien

Ako ťažko sa čistia okná a to hlavne v škárach. Posypte toto problémové miesto sódou a polejte octom. Zmes začne peniť, nechajte to pôsobiť 15 minút a potom už len stačí všetko zotrieť papierovým obrúskom alebo handričkou.

  1. Hračky

Mnoho rodičov to možno aj takto robí! Akékoľvek plastové a plyšové hračky môžete prať v práčke, no najskôr ich vložte do vreca na pranie. Najlepšie je zvoliť prací prášok, ktorý je na to najvhodnejší, aby dieťa nebolo alergické.

советы по уборке

  1. Farebné fixky od umelcov

Ak máte aj vy doma malých výmyselníkov, ktorí radi ukazujú svoje umelecké zručnosti po stenách a nábytku, vyskúšajte zubnú pastu. Ak nepomôže ona, použite jedlú sódu!

советы по уборке фото

  1. Odstránenie laku na nechty

Rozliaty lak na nechty nie je nič príjemné – zničíte si svoj obľúbený produkt a namiesto toho si vyrobíte škvrnu na povrchu, kde sa rozlial. Môžete sa pokúsiť zbaviť sa jej pomocou odlakovača na nechty, v prípade, že je ešte mokrý. S vysušeným lakom to je o niečo ťažšie. Ako prvý krok, nastriekajte na neho lak na vlasy a potom oblasť vyčistite teplou mydlovou vodou.

уборка дома фото

  1. Čistá mikrovlnná rúra

Vložte do mikrovlnky rozrezaný citrón a škoricovú paličku alebo jej prášok. Zohrejte citrón na 10 minút. Citrón prispeje k dezinfekcii povrchu a škorica odstráni nepríjemný zápach po potravinách.

советы по уборке дома

  1. Kuchynská linka

Zmiešajte si olej so sódou a vzniknutú pastu aplikujte na dvierka kuchynských skriniek, hlavne v oblasti úchytiek.

уборка дома фото

  1. Nábytok bez prachu

Ak si chcete utrieť prach z nábytku a potom to dlhšiu dobu neopakovať, dajte si na papierovú utierku niekoľko kvapiek rastlinného oleja. Najskôr pretrite povrch naolejovanou častou a následne suchou. Prach sa na drevenom nábytku dlhšiu dobu neobjaví, pretože bude žiariť!

 

Ak sú tieto tipy pre vás užitočné, dajte o nich vedieť aj vašim priateľom, aby ani oni zbytočne nemíňali svoj čas a peniaze.

советы по уборке фото

zdroj: takprosto.cc

Chod hore