Ako na pohodlné moderné bývanie?

Moderné bývanie je často synonymum veľkých otvorených priestorov plných krásneho žiarivého nábytku a čistoty. Bývanie už nie je iba o uskladnení vecí, ale pre našu spoločnosť je tiež odrazom nášho spoločenského postavenia. Aj napriek tomu by však bývanie malo pre nás predstavovať najmä pohodlie, pocit domova, bezpečnosti a preto by sme ho mali zariaďovať nielen podľa najnovších trendov, ale najmä prakticky.

Okrem dizajnu sú pri moderným bývaní veľmi dôležité aj technológie. Vďaka technologickému pokroku si takýmito vychytávkami vieme uľahčiť prácu, rovnako sa aj trochu rozmaznávať. Či už hovoríme o Apple tv, systéme inteligentnej ochrany, inteligentnom osvetlení alebo iné ďalšie smart novinky, všetko je to synonymum pre moderné bývanie. Ako zariadiť moderné pohodlné bývanie?

Farebné spektrum

Farebné spektrum v nových stavbách je zväčša tlmené. Veľmi as využívajú základné neutrálne farby, konkrétne: biela, čierna, šedá, béžová, či farby dreva. Ich kombinácia navzájom veľmi decentná. Veľký návrat zaznamenáva aj masívny nábytok, ktorý je estetický, no zároveň má aj nesmierne dlhú životnosť. Základný nábytok je teda zväčša volený v neutrálnych odtieňoch a viac farebné kúsky sú zväčša vo forme doplnkov. Priestor je vďaka nim útulný a zároveň sa dajú veľmi ľahko vymieňať a nie sú až tak drahé.

Moderné vychytávky

Niektoré z moderných technologických hračiek sme už aj spomenuli. Smart home alebo inteligentný dom sa ako systém dostáva čoraz do popredia, vďaka mnohým výhodám, ktoré pre používateľa predstavuje. Vo všeobecnosti sa dokáže postarať o pohodlie a bezpečnosť človeka, pričom poskytuje aj služby navyše. Pomocou jedného ovládača (prípadne aj mobilného telefónu) môžete ovládať svetlá, kúrenie, klimatizáciu, zavlažovanie, multimédiá, RGBW podsvietenie, elektrické zariadenia.

Celý systém riadi domáce centrum, ktoré prijíma podnety od senzorov a rozhoduje o tom, čo majú jednotlivé moduly vykonať. Rovnako však priamo moduly ovládate aj vy prostredníctvom mobilu, či tabletu. Pre domy je tiež možné nastavovať rôzne profily individuálne podľa vašich potrieb, aby ste docielili úsporu a tiež aj naplnili vaše potreby.

Minimalizmus

Moderné bývanie je veľmi známe minimalizmom. Ten umožňuje mať viac priestoru, menej upratovania a tiež je zariadenie veľmi nadčasové. Ľudia nie sú ochotní venovať domácim prácam množstvo času a tak radšej investujú do nákladnej elektroniky, aby im ušetrila čas. Minimalistické zariadenie vám zároveň vydrží niekoľko rokov pretože je nesmierne nadčasové a vďaka rýchlym zmenám v dekoráciách, ktoré vás nebudú stáť veľa peňazí sa vám ani „neokuká“.

Zdroj obrázku: Zastolskiy Victor / Shutterstock.com

Chod hore