Farba očí prezradí o vašej osobnosti viac ako si myslíte! Toto je naozaj pravdivé!

Určite už všetci počuli, že o očiach sa hovorí ako o oknách  do duše. Zdá sa, že vedci to naozaj potvrdili.

Na univerzite vo Švédsku podrobili výskumu 428 ľudí aby zistili, či je prepojenie medzi osobnosťou a farbou dúhovky v očiach. Zistili, že farba očí je podmienená génmi, ktoré taktiež formujú čelné laloky, tie, ktoré majú na svedomí aj rovnaké alebo aspoň podobné správanie u ľudí s rovnakými očami.

Dr. Anthony Fallone z edinburghskej univerzity takisto študoval spojenie medzi farbou očí a osobnosťou. Hovorí, že oči sú veľmi úzko neurologicky prepojené s mozgom a preto ich možno nazvať ako jediná časť mozgu, ktorú vidno zvonku.

TMAVOHNEDÉ/ČIERNE OČI

If You Have Dark Brown/Black Eyes:

Ste od prírody lídrom. Ak toto nie je charakteristika, ktorá na vás sedí, možno budete prekvapení, že ľudia vás tak vnímajú. Ste tichý a záhadný. Vo všeobecnosti sú ľudia s touto farbou očí vnímaní ako príjemnejší. Ľudia s veľmi tmavými očami zvyknú piť menej než tí, ktorí majú svetlejšiu farbu očí. V športoch vynikáte. Ak to zhrnieme, tak môžete dobyť svet, ak v sebe nájdete vnútornú silu.

MODRÉ OČI

If You Have Blue Eyes:

Máte obrovskú fyzickú aj psychickú vnútornú silu. Ľudia často nevedia aký v skutočnosti ste a už vopred vás odsúdia. Možno vás vnímajú ako slabocha a nedôveryhodnú osobu. Ľudia s modrými očami sú vnímaní ako nepriebojní a egoistickí. Aj napriek týmto negatívnym hodnoteniam ženy so svetlými očami ľahšie zvládajú bolesť počas pôrodu a stres počas tehotenstva než ženy s tmavšími očami.

SIVÉ OČI

If You Have Gray Eyes:

Sivé oči sú zriedkavé. Ide o variáciu modrých očí. Ak máte tmavosivú farbu dúhovky ste výnimočne vyrovnaná osobnosť alebo tak ako minca, máte 2 strany.  Chováte sa rôzne, v závislosti od požiadaviek, ktoré treba splniť a samozrejme komu. Môže ísť o pozitívum a negatívum v jednom, záleží na tom, ako ovládate svoje emócie. Ak máte svetlosivé oči,  pravdepodobne musíte pracovať o niečo ťažšie ako iní. Ak sa zatnete, prerazíte, hoci to chvíľu potrvá.

LIESKOVOORIEŠKOVÉ OČI

If You Have Hazel Eyes:

Lieskovoorieškové oči je ťažko opísať, no ich farba je podobná lieskovému oriešku. Takéto oči menia farbu od zelenej po hnedú. Tento odtieň je zriedkavý, a preto sa o takých ľuďoch vraví ako o jedinečných. Sfarbenie dúhovky je u každého človeka unikátne. Ľudia s touto farbou očí sú nezávislí, sebavedomí a spontánní. Lieskovoorieškové oči môžu hrať rôznymi farbami kvôli látkam z krvného obehu ktoré sa uvoľnili v dôsledku nerovnováhy pečene. Títo jedinci sú náchylnejší aj na tráviace ťažkosti.

HNEDÉ OČI

Brown Eyes

Hnedé oči sú spojené s príjemnými, asertívnymi a dôveryhodnými ľuďmi. Sú lojálni, úctiví a citliví, nie však submisívni.  Nesúhlasíte? Ste skôr výstredný a  ľahko sa rozrušíte? Možno vám chýba spánok, nakoľko podľa výskumov spia ľudia s hnedou dúhovkou menej až o 2 hodiny ako ľudia so svetlými očami, a preto majú zvyčajne problém ráno vstať.

ZELENÉ OČI

Green Eyes

Ak máte zelené oči, blahoželáme. Ste vnímaný ako sexy, lákavý a zároveň záhadný jedinec. Ste dominantný, milý, sebestačný. Vaše reakcie sú nepredvídateľné. Rýchlo vzplaniete. Originalita, kreativita a zvládanie stresu s ľahkosťou sú vašimi pozitívami.

Zdroj: http://www.elitewomens.com/

 

Chod hore