Farmár objavil náhodne dieru v stene, ale čo tam bolo obdivuje celý svet

Kto by to bol povedal, že obyčajný farmár nájde tak krásne miesto, ktoré bude každoročne priťahovať tisíce ľudí z celého sveta. Farmár v blízkosti svojich videl horu, ktorá nebola podľa jeho slov ničím zvláštna až sa jedného dňa na ňu lepšie zadíval a niečo ho zaujalo. Bol v nej otvor.

Pretože bol zvedavý išiel sa tam pozrieť. Keď uvidel, čo našiel ostal v nemom úžase. V hore nebola len taká obyčajná diera ale bola v nej nádherná jaskyňa, v ktorej asi nikto ešte nikdy nebol. Jaskyňa sa volá Hang Son Doong a môžte ste už zábery z nej aj videli a nachádza sa vo Vietname.

Objavená bola v roku 1991 no prvýkrát ju oficiálne preskúmali až v roku 2009. Údajne je jaskyňa tak dlhá a nachádza sa tu tak veľa rôznych chodieb, že si nikto netrúfa odhadnúť jej dĺžku. Podľa vedcov mohla vzniknúť pred troma miliónmi rokov. Nachádza sa tu niekoľko vzácnych živočích a kvetín z toho dôvodu, že tu nebol človek. Ak by ste sa rozhodli do nej zájsť nebude to veľmi lacné. Pripravte si okolo 1500 eur. V cene už mate aj niekoľko dňový kemping priamo v jaskyni. V noci z nej musí byť úžasný výhľad na hviezdy.

Foto: Newsner

 

Chod hore