3 MEDAILY Z PRESTÍŽNEJ SÚŤAŽE V SAN FRANCISCU PRE BRANDY ARARAT

Legendárne arménske brandy ARARAT, ktoré na slovenský trh dováža spoločnosť PernodRicard Slovakia, získalo až tri vynikajúce ocenenia v medzinárodnej súťaži San Francisco International WorldSpiritsCompetition 2016. Do súťaže bolo prihlásených až 1850 spiritov z celého sveta.

 

V medzinárodnej súťaži najlepších spiritovsveta, ktorá sa uskutočnila 16.-krát v San Franciscu, bolo vôbec po prvýkrát zastúpené aj arménske brandy ARARATa hneď získalo až tri ocenenia. 20-ročné brandy Ararat Nairi bolo ocenené striebornou medailou, 10-ročné brandy ARARAT Akhtamarsi odnieslo zlatú medailu a 5-ročný ARARAT ďalšiu striebornú medailu.

Prestížna súťaž San Francisco International WorldSpiritsCompetition, ktorá sa každoročne koná v San Franciscu, začala písať svoju históriu v roku 2000 a je jednou z najvplyvnejších súťaží sveta v oblasti spiritov. V tomto roku sa do súťaže zapojilo 1850 destilátov z celého sveta, aby jeden z nich získal titul “najlepší z najlepších”. Na porotcovské stoličky zasadlo 39 odborníkov z danej oblasti a výsledokvyhlásili po 4. dňoch ťažkého rozhodovania, ktoré prebiehalo od 17. do 20. marca 2016.

Víťazné brandy Akhtamar sa vyrába od roku 1967. Aktuálne sa vyváža do viac ako 30 krajín sveta a aktívne sa podieľa na jednej z humanitárnych a kultúrnych aktivít organizovaných spoločnosťou YBC. Projekt sa nazývaARARAT Art Collectiona uzrel svetlo sveta v roku 2012. Každoročne produkuje limitovanú edíciu brandyAkhtamarpre skutočných znalcov umenia a, pochopiteľne, brandy. Vo svojej histórii projektpriniesollimitované edície venované divadlu, Sergejovi Parajanovi či historickému a kultúrnemu dedičstvu Arménska.Dizajn obalov limitovaných edícií bol navrhnutý renomovanými umelcami, ako napríklad Pavel Kaplevichči Garen Bedrossian.

Medals_SFSPIRITS

ARARAT Akhtamar sa vyznačuje jantárovou farbou, ktorú podčiarkuje mosadzný odtieň. Prítomné sú známky včelieho vosku, lieskových orieškov, dubovej kôry s nádychom vanilky a sušených sliviek, kombinácia ktorých vytvára znamenitú arómu. Zaoblená, tajná, sladkastá chuť postupne naberá zvodne dlhý záver a ľahkú suchosť, ktorá je vyvážená nádychom jemnej škorice.

 

 

Ararat je produktom spoločnosti Yerevan Brandy Company, ktorá používa tradičné postupy zavedené bratmi Vasily a NersesTairyantovcami v roku 1887. Ararat sa vyrába výlučne z arménskeho hrozna tej najvyššej kvality a krištáľovočistej pramenitej vody. Znamenité destiláty Ararat brandy zrejú výhradne v kaukazských dubových sudoch, pochádzajúcich z vlastného debnárstva spoločnosti. Spoločnosť Yerevan Brandy Company sa v roku 1998 stala súčasťou spoločnosti PernodRicard Group.

Spoločnosť Pernod Ricard Slovakia distribuuje na slovenský trh viac ako 30 známych svetových značiek alkoholu, medziiným aj arménske brandy Ararat. Okrem toho aj ďalšie obľúbené značky, ako napr. Becherovka, Absolut, Ballantine´s, Jameson, Havana Club, Beefeater, Chivas Regal, Martell, Olmeca, Kahlúa, Malibu, Jacob´s Creek, Graffigna, Champagne Mumm, Perrier-Jouët, prémiový likér Cordial, aperitív KV 14 a mnohé ďalšie.PernodRicard Slovakia je dcérskou spoločnosťou PernodRicard Group,medzinárodného konzorcia a jedného zo svetových co-lídrov v oblasti  výroby a distribúcie vín a spiritov.

Chod hore