Ako odučiť mačku ničiť tapety a nábytok? Rada, ktorá zmenila celý môj život…

 

Čo robiť, keď mačka ničí všetko okolo seba: nábytok, tapety, závesy, koberce a dokonca aj topánky? Túto otázku si položil každý majiteľ tohto chvostového darebáka. Ale on to neničí zámerne. Je to jeho prirodzená potreba, na to aby mal pazúriky v danej dĺžke, potrebuje si ich brúsiť.

  mačka poškriabaniu gauč robiť

Preto majitelia chlpatého tvora nemôžu ho od brúsenia pazúrikov odučiť, ale môžu ho to naučiť robiť správne.

Ako vychovať mačku

Je potrebné zakúpiť v agrochove škrabku na pazúriky a dať ju na vhodné miesto pre zviera. Najlepšie na miesto, kde najradšej oddychuje.     

mačka poškriabaniu gauč robiť

  1. Ak má kocúr v byte viacej miest, kde si brúsi pazúriky, tak je dobré tieto miesta niečím prikryť, napríklad plachtou alebo voskovým papierom. 

mačka poškriabaniu gauč robiť

Musíte sa uistiť, že zviera si nepamätá svoje staré zvyky. Nebojte sa, zviera si rýchlo zvykne na nový spôsob brúsenia pazúrikov.

2. Mali by ste kúpiť niekoľko hračiek pre zvieratko. Možno sa váš kocúr len nudí a tak si kráti čas ostrením pazúrikov.

Všetky mačka škriabe, ktoré robia

3. Taktiež si môžete v obchode kúpiť odpudzovače a nastriekať na miesta, kde si mačka brúsi pazúriky. Zápach ju bude odpudzovať od tohto miesta. Ale nepreháňajte to, lebo nadmerný zápach môže u mačky vyvolať stres.

Všetky mačka škriabe, ktoré robia

4. Ak vaša mačka vytrvalo odmieta brúsiť si pazúriky na danom predmete, nastriekajte naň trochu oleja z kocúrnika obyčajného. Jej vôňa určite pritiahne neposlušné zviera.

Všetky mačka škriabe, ktoré robia

5. A samozrejme, je na čase začať vzdelávať vášho kocúrika. Akonáhle si všimnete, že váš maznáčik si brúsi pazúriky na nesprávnom mieste, hlasno povedzte: „to nejde!“ a odneste ho ku brusičke.

Všetky mačka škriabe, ktoré robia

V tomto prípade môžete mačku aj potrestať. Položte ju na miesto činu a postriekajte ju vodou. Ale nezabúdajte ani na pochvalu, vždy keď mačiatko urobí niečo správne, pochváľte ho (napríklad kúskom jedla).

Všetky mačka škriabe, ktoré robia

Buďte trpezliví a opatrní. Nikdy netrestajte zviera nespravodlivo a nepoužívajte hrubú silu. Nezabúdajte, len trpezlivým prístup vám pomôže naučiť zviera k správnym návykom.

Mnoho majiteľov dáva odstrániť kocúrikom pazúriky. Naša redakcia vás prosí, nerobte to. Takto mu spôsobíte traumu na celý život. Buďte trpezliví, milujte ho a on vám to vráti stonásobne. Poznáte niekoho vo svojom okolí kto má mačku? Potom určite zdieľajte tento zaujímvý článok, nech sa o trikoch dozvie aj on 🙂 

via:takprosto

Chod hore