V švajčiarskej dedine sú pripravení zaplatiť vyše 60 000 eur každému, kto sa tam prisťahuje. Je však potrebné splniť niekoľko podmienok …

V švajčiarskej dedine sú pripravení zaplatiť vyše 60 tisíc eur každému, kto sa tam prisťahuje. Musíte však splniť niekoľko podmienok …

Mnoho ľudí sníva o živote vo Švajčiarsku. Čistý horský vzduch, nádherná príroda, vysoká životná úroveň. Pre cudzincov je to však pomerne uzavretá krajina.

Prednedávnom sa začalo povrávať, že Švajčiari zaplatia tým, ktorí by sa presťahovali do dedinky Albinen. Tá má v súčasnosti 240 obyvateľov.

Preto predstavitelia našli cestu, ako vyriešiť túto situáciu. Sú pripravení zaplatiť 25 000 Švajčiarskych frankov tým, ktorí sa do dediny presťahujú. Musia však splniť isté podmienky.

Dedina vyzerá ako z obrázku. Väčšinu jej územia tvoria lesy a polia, zvyšok úzke uličky so starobylými domami.

Teraz sa tam môže prisťahovať ktokoľvek, a navyše získa finančnú odmenu, ako o tom informuje zahraničný zdroj. Napriek krásnym výhľadom miestni obyvatelia osadu opúšťajú a po odchode posledných troch rodín zavreli aj školu.

Podľa plánov bude každej rodine, ktorá sa do dediny prisťahuje, vyplatených 25 000 Švajčiarskych frankov a za každé dieťa príplatok vo výške 10 000 frankov (vyše 8500 eur).

Do balenia kufrov sa však ešte nehrňte, lebo každá minca má dve strany. Noví obyvatelia by nemali byť starší ako 45 rokov, ale čo je najdôležitejšie, musia sa v Albinene vybudovať, pričom náklady na dom by mali byť najmenej 200 tisíc švajčiarskych frankov.

Okrem toho, ak sa budú noví obyvatelia chcieť presťahovať z obce skôr ako o 10 rokov, budú musieť vrátiť peniaze, ktoré dostali.

Touto cestou chcú orgány nielen prilákať nových obyvateľov, ale aj zvýšiť ekonomiku obce. Po príchode budú ľudia kupovať materiály na výstavbu domu, objednávať si firmy na výstavbu domov a platiť dane do rozpočtu obce.

Plán však ešte nebol prijatý, hlasovalo sa 30. novembra.

Keď sa užívatelia Facebooku dozvedeli o tejto správe, najviac sa zaujímali o dostupnosti práce, ktorú bude s najväčšou pravdepodobnosťou ťažké nájsť si v obci, kde žije 240 ľudí. Orgány však tvrdia, že hodinku autom od Albinen sú väčšie mestá, ako napríklad Visp a Sion.

Úradníci dúfajú, že takáto iniciatíva priláka nových obyvateľov a ich dedinka tak nezmizne z mapy.

Nie je však stanovéné, že budúcim obyvateľom dediny Albien bude udelené švajčiarske občianstvo. Ak by niekto chcel o občianstvo požiadať, mal by vedieť, že vzťahy so susedmi sú veľmi dôležité, pretože v tejto otázke majú hlasovacie právo.

Jedna vegetariánka z Dánska tak rozčúlila obyvatelia svojho mesta, že získať švajčiarsky pas pre ňu nebolo vôbec jednoduché.

Ak by ste mali záujem presťahovať sa do Albien, zvážte všetky podmienky, aby ste sa vyhli nepríjemným prekvapeniam. Švajčiarsko je krásna  krajina, ale pre vstup cudzincov celkom uzavretá.

Čo na to hovoríte? Presťahovali by ste sa? Nechajte nám komentár!

Zdroj: videoboom.cc

Chod hore