Pirohy plnené syrom. Cesto je tenke, chrumkavé a nebude sa vám TRHAŤ. Takú dobrotu ste ešte nejedli

Nasledujúci recept na slané pirohy si môžete pripraviť s chutným syrom, mletým mäsom, tvarohom ale aj s jablkami. Ich tajomstvo spočíva vo výbornom ceste – tenké, chrumkavé, neporušené. A čo je najlepšie, nemusíte sa báť, že by vám plnka vytiekla von!

лепешки

Cesto si pripravíte v priebehu niekoľkých minút. Je možné, aby ste si ho predpripravili aj do budúcna a vložili si pár porcií do mrazničky.

Potrebujete

  • 300 g hladkej múky
  • 300 ml vody
  • 200 g tvrdého syru alebo tvarohu
  • Olej na vyprážanie

Postup

  1. Múku si presypte do misky. Vodu dajte zovrieť v hrnci a následne vylejte do múky. Dôkladne si vymieste cesto do jednotnej konzistencie a nechajte ho odstáť na 30 minút prikryté vlhkou utierkou.мука
  2. Cesto si rozdeľte na menšie kúsky a rozvaľkajte ich pomocou múky na tenké placky. Cesto je dobre tvarovateľné a tak sa nemusíte obáva, že sa s ním bude pracovať ťažko.тесто
  3. Čo sa týka plnky, fantázii sa medze nekladú: môžete si zmiešať nastrúhaný syr alebo tvaroh s cukrom a vajíčkami, či obyčajný tvaroh s bylinkami…начинка
  4. Teraz si cesto zatvorte a okraje pritlačte pomocou vidličky.сворачиваем лепешку
  5. Vyprážajte na panvici v rozpálenom oleji až kým nenadobudnú peknú zlatistú farbu.жарим
  6. Rýchle pirohy so syrom sú hotové! Prajeme vám dobrú chuť!готовые лепешки

 

zdroj:takprosto.cc

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
Nasledujúci recept na slané pirohy si môžete pripraviť s chutným syrom, mletým mäsom, tvarohom ale aj..." />