Otestujte si logiku : akú chybu urobil umelec?

Obrovský tok informácií, ktorý každodenne vnímame, nám umožňuje neustále získavať tie najzaujímavejšie informácie. Na internete sa môžeme natrafiť na rôzne zdroje potrebných a užitočných informácií.

Ale v tom množstve informácií je niekedy také ťažké nájsť skutočne dôležité fakty. A vypustiť nepotrebné vyžaduje dobre vyvinuté logické myslenie.

Práve na to sú logické úlohy ako stvorené. Koniec koncov, zlepšujú pamäť, koncentráciu a myslenie.

Užitočnosť logických úloh spočíva aj v tom, že sú pre mladých skvelé, pomáhajú im rozvinúť ich potenciál a starším pomáhajú trénovať ich duševnú činnosť. Tiež rozvíjajú pozornosť.

 

Profesor Chirman z Coloradskej univerzity je presvedčený, že mozog je orgán, ktorý môže byť vycvičený ako svalstvo. A čím správnejšie človek trénuje svoj mozog, tým aktívnejšou duševnou činnosťou sa dokáže pochváliť.

Predstavujeme vám jednu takúto úlohu. Pri kreslení tohto obrázka umelec úmyselne urobil jednu logickú chybu. Pozrite sa na obrázok a nájdite ju.

Na nič ste neprišli? A ak vám povieme, že sa chybu musíte hľadať v pozadí?

Veľkou chybou je, že za mostom nie je rieka. Voda preteká popod most, ale nevychádza zo zadnej časti. Je to jednoduché puzzle, ale nie každý to rozlúskne.

A ešte jedna logická hádanka. Umelec znova urobil zásadnú chybu.

Aby ste si ju všimli, musíte sa vnímavo prezrieť nielen zobrazenie útulnej miestnosti.

Ak sa pozriete na kalendár, uvidíte dátum – 31. jún. Ale jún má len 30 dní.

A je tu ešte jedna hádanka prevzatá zo sovietskych učebníc. Možno by jej dokonca aj naši starí rodičia na koreň. Na obrázku musíte nájsť 5 chýb.

Je ťažké nájsť čo i len jednu? Pozorne si prezrite dom vpravo, jeho číslovanie. Preskúmajte celý obrázok.

Na poslednom obrázku môže byť viac ako 5 chýb umelca. Koľko sa vám podarilo nájsť? Zdieľajte v komentároch.

Zdroj : ofigenno.com

Chod hore