TOP Mäsová roláda, ktorá nie je vôbec vysušená a mäsko krásne chutí a má ešte plno sťavy

Porchetta – pravdepodobne najbežnejší pokrm talianskej kuchyne. Pre tých, ktorí toto jedlo nepoznajú, ide o pikantnú bravčovú rolku s ružovkastou kôrkou pečenou v rúre. V domácom prostredí sa pripravuje ako doma, tak aj na rôznych veľtrhoch, pouličných festivaloch a podobne.

Od Talianov neraz môžete počuť vetu ako: „Žiadna porchetta, žiadna oslava!“ a máju úplnú pravdu, pretože ich recept je neuveriteľne chutný, šťavnatý a jednoduchý zároveň!

как готовить поркетту

Ingrediencie

  • 1,5 kg bravčového pliecka
  • 2 PL šalvie
  • 3 PL pomarančovej kôry
  • 2 PL feniklových semienok
  • 2 PL rozmarínu
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 2 čl soli
  • 3 PL olivového oleja
  • 1,5 čl mletého korenia

Postup

  1. Mäso si umyte pod tečúcou vodou. Nakrájajte ho pozdĺžne, no nie až do úplného konca, aby vám vznikla jednotná vrstva mäsa. Tú potom môžete jednoducho zabaliť do rolády.как готовить поркетту
  2. Urobte si si šikmé rezy tam, kde je vrstva mäsa najhrubšia.как готовить поркетту
  3. Pripravené mäso dôkladne osoľte a osmažte na olivovom oleji.как готовить поркетту
  4. Z jednej strany posypte mäso korením, semienkami, rozmarínom, šalviou, prelisovaným cesnakom a pomarančovou kôrou.как готовить поркетту как готовить поркетту
  5. Mäso zrolujte a vytvorte roládu.как готовить поркетту
  6. Zviaže ju kuchynským špagátom a vložte do chladničky na minimálne 3 hodiny – najlepšie cez noc.как готовить поркетту
  7. Teraz si roládu vložte do hlbokého pekáča, ktorý ste si pred tým potreli olivovým olejom. Aj samotné mäso by ste pred pečením mali poliať spomínaným olejom. Mäsovú roládu nechajte piecť 20 minút pri teplote 230 stupňov. Potom teplotu znížte na 120 stupňov a pečte ďalších 60 minút.как готовить поркетту
  8. Nakoniec ju prikryte alobalom a nechajte dopiecť ešte posledných 10 minút.как готовить поркетту

Veríme, že vás tento recept zaujal, a najbližšie si ho urobíte aj vy! Podeľte sa o neho s vašimi priateľmi na Facebooku.

zdroj:takprosto.cc

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
Porchetta – pravdepodobne najbežnejší pokrm talianskej kuchyne. Pre tých, ktorí toto jedlo nepoznajú, ide o pikantnú..." />