Ústa tejto ženy nedajú spať mnohým ľuďom. Keď ich uvidíte, okamžite sa zamilujete

Možno si to niektorí ani neuvedomujú, no tvorba make-upu je skutočným umením. Vie o tom aj Jazmina Daniel, 25-ročná make-up artistka z austrálskeho Sydney. Tomuto umeniu sa začala venovať už od svojich tínedžerských rokov a podarilo sa jej z toho vybudovať životný biznis.

Jej práca má nemalú umeleckú hodnotu a to je dôvod, prečo sú jej diela tak populárne. Dokáže nakresliť nádherné farebné obrazy, no od iných umelcov sa líši tým, že plátno, na ktoré maľuje, predstavujú jej vlastné pery. Má nesmierny cit pre detaily a úžasnú fantáziu.

Na sociálnej sieti Instagram už má už viac ako milión sledovateľov, z ktorých mnohí snívajú o tom, že sa stanu jej klientmi. Sú to najmä tie ženy, ktoré namiesto obyčajných jednofarebných rúžov či leskov majú radšej jedinečné a originálne kresby. Práve to im umožní vyniknúť v dave!

Jazmin čerpá inšpiráciu najmä z filmov a pop kultúry. Napríklad, túto scénu videla vo filme Raňajky u Tiffanyho. Namiesto papiera či plátna ale použila vlastné pery.

Túžba o tento druh umenia sa u nej objavili za pomerne smutných okolností. Keď mala 13 rokov, diagnostikovali jej nádor na mozgu. Liečba bola zdĺhavá, svoj čas v nemocnici musela tráviť prevažne osamote, bez prechádzok a komunikácie so svojimi rovesníkmi.

Väčšinu času som strávila medzi štyrmi stenami. Začala som teda s týmito kresbami, pretože mi prinášali radosť. Začala som na menšom plátne, potom som prešla na make-up, urobila som si niekoľko kurzov a začala pracovať ako make-up artistka,“ hovorí Jazmina.

Jej príbeh je podobný tomu, aký mala Frida Kahlo. Známa mexická umelkyňa, ktorá začala maľovať svoje obrazy po strašnej nehode, kvôli ktorej bola pripútaná k posteli s početnými zraneniami a zlomeninami.

Musela som podstúpiť operáciu na odstránenie nádoru. Stalo sa to práve v tom období, kedy som začala maľovať na pery ako na maliarske plátno. Umenie maľovania na ústa mi prináša nesmiernu radosť. Považujem to za veľmi príjemnú a upokojujúcu činnosť, tvrdí umelkyňa.

Postupom času začala pracovať na komplikovanejších výtvoroch, čo si vyžadovalo aj viac času strávenom pri práci. Niekedy dokonca niekoľkokrát prerábala ten istý obrázok, len preto, aby ho priviedla k dokonalosti.

Občas som nespokojná s mojím výsledkom. Potom mám pocit, že sú moje nápady už zbytočné, no snažím sa začať odznova, kým neuvidím, že je to úplne podľa mojich predstáv. Myslím, že každý umelec má takýto pocit. Skúšajú to znova a znova, kým nedosiahnu ideálny výsledkom,“ hovorí vizážistka o celej svojej práci.

Výtvor, ktorý bol inšpirovaný trilerom Čeľuste

Kráska a zviera či Leví kráľ, Jazmina nevidí prekážky

Scéna z filmu Nožnicovoruký Edward

Animovaný film Hore

Alica v krajine zázrakov

Aladin

Hľadá sa Nemo

Najslávnejšia fotografia tehotnej Beyoncé

Titannic

Komiksová postava v podaní Jockera

Všetky svoje výtvory mám rada a som šťastná, ak prinášajú radosť nielen mne, ale aj iným ľuďom,“ priznáva Jazmina Daniel. Ako ste na tom vy? Páši sa vám práca tejto mladej umelkyni? Podeľte sa o svoje názory v komentároch!

prečítaj si aj: Syndróm slovenských žien v domácnosti: Navariť pre muža, postarať sa o deti, upratať a na seba nemám čas

zdroj:ofigenno.com

Chod hore