Britská kráľovná nikdy nepredstúpi pred ľudí bez tejto kabelky. Toto v nej skrýva…

Každý outfit Alžbety druhej, kráľovnej Veľkej Británie, je vopred prekonzultovaný jej štylistami až do najmenších detailov. Mnoho fanúšikov monarchie si už neraz všimli, že kráľovná sa na verejnosti nikdy neobjaví bez malej kabelky.

Len nedávno sa kráľovský bibliograf rozhodol ľuďom odhaliť toto tajomstvo a podrobne vysvetlil, ako Alžbeta zvyčajne používa svoju kabelku. Toto odhalenie mnohých prekvapilo: ako sa ukázalo, kabelku má nie len pre to, aby si v nej nosila veci, no najmä pre nenápadnú komunikáciu s blízkymi spolupracovníkmi!

Podľa všetkého sa Alžbeta o tomto tajnom jazyku signálov učila už od útleho detstva. Kabelka v rukách dievčatka alebo ženy nikoho neobťažuje. No práve vďaka tomuto módnemu doplnku môže vládkyňa krajiny dávať priamo rozkazy dvoranom a to aj vtedy, keď sa nachádza uprostred diskusie!

Bibliograf tvrdí: zvyčajne do nej Alžbeta dáva zrkadielko, rúž a niekoľko malých bankoviek. Peniaze v kabelke sú určené na malé spontánne dary.

Čo sa týka signálov odosielaných zo samotnej kabelky, systém je prispôsobený pohybom kráľovnej. Tak napríklad, keď sa kráľovná rozhodne ukončiť konverzáciu, preloží si kabelku z jednej ruky do druhej. Ak si počas obeda z ničoho nič vezme kabelku do rúk, služobníctvo to pochopí ako nariadenie, že udalosť sa bude o 5 minút končiť.

Dokonca aj v prípadoch, kedy pri sebe nemá kabelku, sa dokáže bezproblémovo skontaktovať so svojím verným služobníctvom. Príkazy môže dávať pomocou zásnubného prsteňa, ten zo seba totiž nikdy nedáva dole.

Dotkne sa ho určitým spôsobom, ktorým svojim služobníkom dáva signály: je nutné rozptýliť spoločníka, s ktorým práve kráľovná hovorí, bez toho, aby sa urazil.

Ako môžete vidieť, tajný znakový jazyk britského dvora nie je žiadnym výmyslom. Stavíme sa, že takéto techniky používa každá kráľovská rodina na svete. Princovia a princezné to počas detstva musia mať ťažké, kým sa naučia o všetkých týchto pohyboch a robiť ich tak, aby si to nikto nevšimol…

 

zdroj:vidieoboom.cc

Chod hore