Kniha pre teba: 5 sekundové pravidlo pre lepší život

 

Stačí 5 sekúnd a ak viete, ako na to, zmeníte čokoľvek.
Naučte sa to s knihou 5-sekundové pravidlo, ktorej autorkou je Mel Robbinsová. Známa je z TED Talks, kde svojou prednáškou inšpirovala viac ako 8 miliónov ľudí. Vedúci pracovníci renomovaných firiem a tých najväčších svetových značiek začali používať jej nástroj na zvýšenie produktivity, spolupráce a angažovanosti svojich zamestnancov.

Z knihy zistíte, že stačí iba 5 sekúnd, aby ste:

  • nadobudli sebavedomie,
  • prekonali lenivosť a pochybnosti o sebe,
  • zbavili sa strachu a neistoty,
  • prestali sa trápiť a boli šťastnejší,
  • dokázali prezentovať nápady s odvahou.

 

Kniha 5-sekundové pravidlo sa stala svetovým bestsellerom vďaka jednoduchému riešeniu pre všetkých, ktorí čelia tomu istému problému. Úspech nespočíva v tom ako niečo spraviť, ale ako sa prinútiť spraviť to.
„5-sekundové pravidlo som vytvorila v období, keď sa mi v živote všetko rozpadalo. Doslova všetko – manželstvo, finančná situácia, kariéra, sebaúcta. Vlastné problémy mi pripadali také veľké, že som ráno ani nemala silu vstať z postele. Tak vzniklo pravidlo,“ spomína si autorka. „Vymyslela som ho, aby som prestala vypínať budík. Keď som ho pred siedmimi rokmi použila prvý raz, pripadalo mi smiešne. Ani som netušila, že som v podstate objavila účinnú metakognitívnu techniku, ktorá mi neskôr od základu zmenila život, prácu aj sebadôveru.“

V knihe 5-sekundové pravidlo nájdete aj dôkaz. Veľa dôkazov. Je plná príspevkov zo sociálnych médií a skutočných príbehov ľudí z celého sveta, ktorým sa vďaka pravidlu začali diať v živote úžasné veci. Áno, 5-sekundové pravidlo vás preberie v správny čas, no okrem toho pre vás spraví aj čosi oveľa úžasnejšie. Prebudí vo vás génia, vodcu, rockovú hviezdu, športovca, umelca a predovšetkým nositeľa zmien.

Prečítate o ľuďoch rôznych profesií po celom svete, ktorí ho používajú v menšej či väčšej miere a menia si ním životy. Ich skúsenosti vám pomôžu pochopiť, aké má neobmedzené využitie a obrovské možnosti.

Chod hore