Novinka už aj na Slovensku! Metaxa Honey Shot s príchuťou gréckeho medu

Pravý grécky med. Práve ten  je nosnou a originálnou ingredienciou použitou pri výrobe novej značky známeho gréckeho alkoholického nápoja – Metaxy. Úplne nová Metaxa Honey Shot je veľmi jemná a lahodná, obsahuje 30 percent alkoholu a má nezameniteľnú medovú chuť. Na slovenský trh ju prináša distribučná spoločnosť Rémy Cointreau. Rémy Cointreau  svoju novinku oficiálne verejnosti predstavila na launch party, ktorá sa konala v žilinskej Novej synagóge.

Vedeli ste, že k výrobe jedného kilogramu medu musí včela zozbierať nektár z najmenej troch miliónov kvetov? A preletieť pritom vzdialenosť, ktorá sa približne rovná priemeru zemegule? No a potom si predstavte koľko práce musia včely vynaložiť na to, aby vyrobili dostatok medu potrebného na výrobu Metaxy Honey Shot!  Aj preto si spoločnosť Rémy Cointreau pri uvádzaní tejto novej značky na náš trh pripomenula prácu včelárov jej scénickým znázornením, keď tanečníčky oblečené do včelárskych ochranných oblekov a kukiel nastúpili na pódium za intenzívneho prílevu dymovej clony. Práve dym sa totiž vo včelárstve využíva na obranu pred útokom včiel pri práci s plastovými rámikmi.

Grécko má s produkciou medu tisícročnú skúsenosť. Jeho kvalitu i vlastnosti pozitívne ovplyvňujú jedinečné klimatické podmienky. Na peloponézskom polostrove, kde vedľa seba rastú jedle, gaštany, jablone, hloh i divé ruže, vzniká med nezameniteľnej arómy a chuti. Práve ten je súčasťou novinky Metaxa Honey Shot, ktorej základ tvorí 5* Metaxa. A práve Metaxa je na Slovensku veľmi obľúbená. Svedčí o tom fakt, že je druhou najväčšou dovozovou liehovinou na Slovensko, a čo je ešte zaujímavejšie, v prepočte na hlavu sme svetovou jednotkou v jej spotrebe.

Metaxa Honey Shot je ďalším z krokov k celkovému omladeniu značky, k zmene jej imidžu i vnímania. Za veľký benefit ja osobne považujem to, že naozaj výborne chutí, je jemná a jej súčasťou je skutočne pravý med a nielen aróma, ako to často vidíme u konkurencie,“ hovorí brand manažérka značky Metaxa pre Českú republiku a Slovensko Mária Hrablíková. Súčasťou marketingovej podpory tejto značky bude aj unikátna hostesingová promotion, vďaka ktorej novinka od Metaxy priamo osloví desiatky tisíc ľudí po celom Slovensku. Metaxa Honey Shot cieli svoju pozornosť predovšetkým na mladých ľudí, ktorí preferujú sladšiu a jemnú chuť. Tento zaujímavý produkt budú mať možnosť kúpiť vo vybraných prémiových baroch a reštauráciách na celom Slovensku ako aj vo vybraných obchodoch.

Originálny grécky med, ktorý je súčasťou tejto novinky podlieha prísnym kritériám výroby. Jeho kvalita je nekompromisne kontrolovaná každý rok. Má jedinečnú arómu, hustú konzistenciu a vysoký obsah nutričných prvkov. Pochádza zo severnej časti Peloponézu, z regiónu Egio, ktorý leží 800 metrov nad morom a je veľmi pozorne vyberaný Metaxa majstrom Costasom Raptisom.

Vlastnosti Metaxa Honey Shot

Farba:   Svetlá jantárová so zlatými odleskami

Buket: Včelí plast, pomarančové kvety, jazmín, marhuľa

Chuť:  Biele hrozienka, dub, sušené figy, korenie

Doznievanie: Sladká chuť s finálnym tónom korenia a pomarančovej kôry

Obsah alkoholu:  30%

Chod hore