Ak máte problém s cholesterolom, zníženú imunitu alebo jednoducho len chcete jesť zdravé veci, stavte všetko, čo máte, na túto hubu! Táto huba, ktorá v prírode rastie prevažne na listnatých stromoch, extrémne prospieva nášmu organizmu. Nie nadarmo sa jej v Japonsku preto hovorí elixír večnej mladosti.
Toto je 7 dôvodov, prečo by ste ju do svojho jedálnička mali zaradiť aj vy.
1) Obsahuje vitamíny skupiny B, vitamíny C, D a K, ďalej draslík, zinok, selén, bielkoviny, mastné kyseliny a vlákninu. Skrátka kompót zdraviu prospešných látok!
2) Hliva ustricová je veľmi prospešná pri znižovaní hladiny cholesterolu a ukazuje sa, že pri jej dlhodobom užívaní sa znižuje poškodenie ciev a pôsobí dobre na srdce.
3) Ak sa obávate jesenného prechladnutia a chrípkového obdobia, vedzte, že hliva posilňuje imunitný systém a pomáha predchádzať infekčným chorobám.
4) Ocenia ju predovšetkým staršie ročníky, pretože konzumácia hlivy pomáha uvoľňovať stuhnutosť kostí, svalov a šliach.
5) Vďaka hlive sa budeme nielen cítiť, ale aj vyzerať lepšie. Pomáha totiž pri liečbe kožných ekzémov, alergií a bradavíc.
6) V priebehu posledných päťdesiatich rokov sa postupne zistilo, že jedlé huby obsahujú látky, ktoré potláčajú výskyt rakoviny. Pri jednom z pokusov dokonca zistili, že hliva ustricová v strave znížila množstvo nádorov v hrubom čreve u pokusných potkanov.
7) Látka beta 1,3 D glukán obsiahnutá v tejto hube pôsobí vysoko účinne proti nádorovým bunkám a podporuje imunitné pochody v tele. Okrem toho pôsobí blahodárne na organizmus po chemoterapii a podporuje regeneračné procesy v tele.