Jeho malý syn stratil matku, on manželku. Teroristom napísal silný odkaz, ktorý teraz dojíma svet

“Nedočkáte sa mojej nenávisti,” znie titulok statusu, ktorý publikoval Francúz Antoine Leiris na svojom Facebooku. Jedná sa o emotívny odozvu na parížsky útok, v ktorom zomrela jeho manželka.

Francúzsky novinár Antoine Leiris prišiel počas piatkového teroristického útoku v Paríži o manželku. Svoju matku stratil aj ich rok a pol starý syn. Na svojom Facebooku sa Antoine však rozhodol pre iný tón a namiesto správy plnej nenávisti odkazuje teroristom prostredníctvom statusu niečo úplne odlišného. V konečnom výsledku je ale jeho oznámení ďaleko silnejší než obyčajný výkrik zloby.

Takto znie jeho celý status “V piatok ste mi ukradli mimoriadneho človeka, lásku môjho života a matku môjho syna, ale nedočkáte sa mojej nenávisti. Neviem, kto ste, a ani to vedieť nechcem, ste pre mňa mŕtve duše. Ak boh , kvôli ktorému ste slepo zabíjali, nás stvoril na svoj obraz, potom každá guľka v tele mojej manželky bola ranou do jeho srdca.

Takže nie, neurobím vám to potešenie, že vás budem nenávidieť. Keby som reagoval zlobou a zlosťou, poddal by som sa rovnakej nevedomosti, ktorá z vás urobila to, čo ste. Svojím činom ste chceli dosiahnuť to, že budem vystrašený, podozrievavo sa budem pozerať na svojich spoluobčanov a budem obetovať svoju slobodu za bezpečia. Nepodarilo sa vám to. Hráč stále hrá.

Videl som ju dnes ráno. Konečne, po toľkých nociach a dňoch čakania. Keď večer odchádzala, bola rovnako krásna ako vtedy, keď som sa do nej pred viac ako dvanástimi rokmi bezhlavo zamiloval. Samozrejme, že som otrasený zármutkom, toto malé víťazstvo vám pripúšťam, ale to pominie. Viem, že ona s nami bude každý deň a nakoniec sa všetci stretneme v nebi, s dušami slobodnými, ktoré vy nikdy nebudete mať.

Ja a môj syn budeme silnejší ako všetky armády sveta. Nehodlám na vás plytvať už žiadnym ďalším časom, pretože sa k nemu teraz musím vrátiť, práve sa prebudil. Je mu ešte len sedemnásť mesiacov, dá si teraz desiatu, rovnako ako akýkoľvek iný deň, potom si spolu ako vždy pôjdeme hrať a celý ďalší život tohoto malého chlapca bude šťastný a slobodný. Pretože ani jeho nenávisti sa nikdy nedočkáte. “

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Jeho malý syn stratil matku, on manželku. Teroristom napísal silný odkaz, ktorý teraz dojíma svet”