Na sendvič naliala obyčajný ocot, dôvod prečo, vás prekvapí a urobíte to aj vy

V každej domácnosti sa určite nájde ocot. Dnes vám odhalíme jeho supersilu a užitočnosť nielen pri varení a upratovaní.  Poďme sa pozrieť na  10 prípadov, kedy je skutočne nenahraditeľný.

  1. Ak máte upchatý odtok, pripravte si pol hrnčeka octu a rovnaké množstvo sódy bikarbóny. Do odtoku najprv nasypte sódu bikarbónu a následne doň vlejte ocot.  Až sa začne z odtoku peniť, nalejte horúcu vodu.
  2. Ak vám lepiaca páska zanechala lepivé a viditeľné stopy, jednoducho poškodené miesto postriekajte octom. Nechajte pôsobiť pár sekúnd a zotrite papierovým obrúskom.
  3. Šíri sa vám z koša nepríjemný zápach? Sendvič alebo kúsok chleba polejte octom, nechajte vsiaknuť a  vložte na noc do koša. Smrad bude preč.
  4. Hromadia sa vám na poličke desiatky čistiacich prostriedkov? Vyrobte si jeden a univerzálny! Zmixujte tretinu octu a 2/3 vody, pridajte pár kvapiek čistiaceho prostriedku na riad a poriadne premiešajte.
  5. Ak vám po dome lietajú ovocné mušky, do pohára nalejte jablčný ocot a prikryte potravinovou fóliou, do ktorej urobíte dierky. Mušky sa chytia a neuletia.
  6. Nestíhate žehliť a nemáte si čo obliecť? Pokrčený odev vyrovnáte už za pár minút. Zmiešajte 1/3 octu a 2/3 vody, odev zaveste na vešiak a postriekajte ho zmesou. Nechajte pôsobiť a je to.
  7. Ak nechcete, aby vám mačka liezla po nábytku alebo ho poškrabala, nastriekajte naň ocot. Mačky ho neznášajú a tým miestam sa budú navždy vyhýbať.
  8. Ak si želáte, aby kvietky vo váze vydržali dlhšie, do vody nalejte trochu jablčného octu a ich životnosť sa predĺži.
  9. Je čistenie okuliarov problém? Nastriekajte na ne ocot, pretrite a budú ako nové!
  10. Ak na panvici ostali nečistoty, ktoré je veľmi ťažko odstrániť, nalejte do nej ocot a vodu v rovnakom pomere. Nechajte zovrieť a špina je preč!

Pre viac podobne zaujímavých článkov si lajkni aj náš Facebook dole :) 

A tu sú názorné ukážky.

 

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Na sendvič naliala obyčajný ocot, dôvod prečo, vás prekvapí a urobíte to aj vy”