Vtip dňa: Prečo muži klamú?

Drevorubač sekal stromy pri rieke. Zrazu mu sekera spadla do rieky. Začal nariekať a v tom sa zjavil Boh. ‘Prečo tak nariekaš?’ pýtal sa ho. ‘Ach, Pane, spadla mi do rieky sekera. Bez nej sa nemôžem živiť.’ Boh siahol do vody a vytiahol zlatú sekeru. ‘Je to tvoja sekera?’ opýtal sa. ‘Nie, nie je’, odpovedal muž. Boh z rieky vytiahol striebornú sekeru: ‘Je to ona?’ ‘Nie’, znela drevorubačova odpoveď.

Tretíkrát siahol Boh do vody a tentokrát mužovi ponúkol železnú sekeru. ‘Áno, to je moja sekera,’ zaradoval sa drevorubač. Boha potešilo, že je tak čestný a poctivý, preto mu daroval všetky tri sekery. Po čase sa muž prechádzal so svojou ženou na rovnakom mieste. Náhoda chcela, že jeho žena sa šmykla, spadla do vody a utopila sa. Drevorubač začal plakať. ‘Prečo plačeš?’, zjavil sa pred ním Boh. ‘Ó, Pane, moja žena spadla do rieky a utopila sa.’

Boh vošiel do vody a keď sa vrátil, vedľa neho stála Jennifer Lopez. ‘Je to tvoja žena?’, opýtal sa Boh. ‘Áno, to je ona’, odpovedal muž. ‘Klameš’, rozhneval sa Boh, ‘to nie je ona!’ Drevorubač padol na kolena a povedal: ‘Odpusť, Pane, ale musel som. Keby som ti povedal NIE, ponúkol by si mi Catherine Zeta-Jones. Keby som odmietol i tú, vrátil by si sa s mojou ženou.

Ja by som potom povedal ÁNO a ty by si mi dal všetky tri. Som chudobný muž. Nedokázal by som sa postarať o tri ženy naraz.’ Z toho plynie ponaučenie: Pokiaľ muž klame, má pre to dobrý a čestný dôvod a robí to pre blaho druhých:).

via: Spisiakoviny.sk

Chod hore