Bojíte sa? Na týchto fotografiách boli zachytení duchovia!

Radi sa bojíte?Potom je táto zbierka fotografií pre vás ako stvorená.  Ak veríte alebo máte aspoň pocit, že smrťou sa život nekončí a že na druhej strane čosi je, možno niektoré z nasledujúcich snímok túto vieru či tušenie potvrdia. Ak v nič nadprirodzeného neveríte, zrejme vás fotografie nepresvedčia. Alebo predsa?

Môžu byť duchovia na fotografiách skutoční? Odborníkom, ktorí fotografie skúmali, trvalo celé desaťročia, než niektoré z nich odhalili ako podvody. Nie všetky fotografie sa však podarilo identifikovať ako falošné. Ide len o zvláštnu hru svetiel a tieňov? Človek môže mať vidiny. Ale môže ich mať aj fotoaparát?

Táto fotografia bola vytvorená v Austrálii v roku 1959. Je na nej vidieť  zvláštna postava ženy s rukami pred tvárou.

Obyvatelia mesta Quezon na Filipínach sa v noci vyhýbajú ulici Bale Drive. Hovoria, že uprostred cesty stojí žena s dlhými čiernymi vlasmi a tvárou zaliatu krvou.

Táto žena navštívila v roku 1987 armádne letecké centrum v britskom Yelverton. Keď sa nechávala fotiť v lietadle, cítila vraj nezvyčajný chlad, hoci toho dňa bolo horúco. Tiež hovorila, že v lietadle bola sama. Kto to teda vedľa nej sedí?

Myrtle ‚s Plantation je vraj jedno z nejstrašidelnějších miest v Spojených štátoch. Kedysi tam vraj žila otrokyňa Chloe, ktorá mala vo zvyku počúvať cudzie rozhovory. Raz ju chytili a jej pán jej za trest odrezal ucho. Ona sa mu pomstila otráveným koláčom, ktorý ale namiesto neho zjedla jeho žena a deti. Ostatní otroci potom Chloe zlynčovali. Ona v tých miestach dodnes straší, schováva sa a počúva rozhovory návštevníkov.

Tento snímok bol zhotovený vo februári roku 2002. Je to bývalý obchod so zmiešaným tovarom. Tovar zrejme prilákal aj zákazníkov z onoho sveta.

Túto fotografiu vydal na začiatku dvadsiateho storočia uznávaný fotograf Montague Cooper. Požiadal ho o to predajca nábytku. Fotograf bol zrejme naozaj dobrý, pretože mu ochotne zapózoval aj duch.

Tento snímok bol zhotovený počas americkej občianskej vojny. Po schodoch kráčal zrejme duch zosnulého vojaka.

Diane a Peter Berthelotovi navštíviliv roku 1975 kostol v Norfolku. Peter vyfotil manželku, ako sa ticho modlí v kostolnej lavici. Až neskôr zistili, že tam nebola sama.

Robert A. Ferguson, prednášal 16. novembra 1968 v Los Angeles. Veril, že vedľa neho stál jeho brat Walter, ktorý zomrel v roku 1944. Vzhľadom na to, že išlo o snímku vytvorenú polaroidom, neprichádzala dvojitá expozícia do úvahy.

Pani Andrewsová zaobstarala túto fotografiu, keď bola navštíviť hrob svojej dcéry v austrálskom Queenslande v štyridsiatych rokoch minulého storočia. jej dcéra zomrela skôr, než dosiahla sedemnásteho roku života. Podivné dieťa, ktoré na hrobe sedelo, jej spôsobilo šok. Blízko hrobu jej dcéry boli pochované dve malé dievčatká.

Počas plavby tankera Watertown v roku 1924 tragicky zahynuli dvaja námorníci, Courtney a Meehan pri čistení palivovej nádrže. Po ich smrti videli ostatní námorníci vo vode tváre.

Túto fotografiu odfotili niekoľko hodín pred tým, než fotografovaný muž naposledy vydýchol. Tri záhadné svetelné útvary môžu byť duchovia, ale niektorí sa domnievajú, že ide o šmuhy spôsobené prstami.

Na rekonštrukcii nemocnice v roku 1918 pracovali dvaja muži. Na jednom balkóne vľavo hore je však vidieť, že neboli sami.

Chod hore