Medená rukavica rozhodne o osude!

Magická séria Magistérium pokračuje druhou knihou. Výsledok nápadu dvoch úspešných spisovateliek spojiť sily a napísať vlastný príbeh o hrdinoch a zloduchoch, o dobre a zle a o tom, čo sa stane, keď je človek proti svojej vôli vyvolený – si získal milióny čitateľov na celom svete. Médiá i fanúšikovia vyhlasujú – je to najúžasnejšie magické dobrodružstvo od čias Harryho Pottera! Po Železnej skúške sa môžete začítať do Medenej rukavice!

 

Oheň chce horieť.

Voda chce plynúť.

Vzduch chce stúpať.

Zem chce spájať.

Chaos chce pohlcovať.

A Call chce žiť.

 

Callum prežíva letné prázdniny inak ako ostatné deti. Jeho najbližším spoločníkom je vlk posadnutý chaosom a otec ho podozrieva, že v synovi drieme zlo. Okrem toho väčšina detí sa na jeseň nevracia do magického sveta magistéria, podzemnej čarodejníckej školy, a tak sa cíti osamelý.

 

Callumov už i tak neľahký život sa ešte väčšmi skomplikuje, keď nazrie do pivnice a zistí, že vlastný otec ho chce zničiť a rovnako aj jeho vlka. Chlapec ujde do magistéria, lenže ani tu sa pohromy nekončia. Niekto ukradol alkahest, medenú rukavicu schopnú pripraviť niektorých mágov o čarodejnícke schopnosti. Pri hľadaní vinníka Call a jeho priatelia Aaron a Tamara upútajú pozornosť nebezpečných protivníkov a priblížia sa k ešte nebezpečnejšej pravde. Tajomstvá magistéria sa prehlbujú.

 

Holly Blacková a Cassandra Clarová, autorky bestsellerov podľa rebríčka New York Times, sa prvý raz stretli pred vyše desiatimi rokmi pri podpisovaní Hollinej prvej knihy. Odvtedy sú z nich dobré priateľky. Okrem iného ich spája láska k fantastike.

 

Holly je úspešná spisovateľka a spoluautorka Kroniky rodu Spiderwickovcov. Za román Doll Bones (Bábika z kostí) získala ocenenie Newbery Medal. Cassie je autorka populárnych sérií pre mládež ako Nástroje smrteľníkov či Pekelné stroje. Obe žijú na západe štátu Massachussetts asi desať minút cesty od seba.

 

Začítajte sa do novinky Medená rukavica.

Chod hore