Vedci zistili, že farba vašich očí odhalí vašu osobnosť. Čo vám vyšlo?

Hovorí sa, že oči sú oknom do duše človeka. Všetci už poznáte toto známe tvrdenie. Každý z nás si už robil osobnostné testy, ktoré nám povedali niečo o našom šťastí a osobnosti. Pripravili sme si preto pre vás test o vašich očiach. 

Vedci z Orebro Univerzity vo Švédsku študovali 428 dobrovoľníkov, aby zistili ich osobnosti. Farba očí je ovplyvnená rovnakými génmi, ktoré tvoria naše čelné laloky. Zreteľne zdielajú naše správanie aj ostatní ľudia, ktorí majú podobnú dúhovku.

Dr. Anthony Fallon z Edinburgskej Unverzity, študoval vzťahy medzi očami a osobnosťou a píše, že oko je úzko spojené neurologicky s mozgom. Je to jediná časť nášho mozgu, ktorú je vidieť zvonku.

via: LittleThings.com

Ak máte modré oči

 

If You Have Blue Eyes:

Máte veľkú vnútornú silu a fyzicky ste rovnako zdatný. V skutočnosti ľudia nevidia vaše skutočné ja a súdia vás negatívne, ako by vás mali lepšie spoznať. Možno vás vidia, že ste plachý, slabý alebo nedôveryhodný. Aj cez všetky tieto negatívne hodnotenia, štúdie ukazujú niektoré pozitívne informácie. Ženy, majú tendenciu lepšie znášať bolesti počas pôrodu ak budú mať deti s modrými očami. Pokiaľ máte modré oči, možno ste od prírody opatrný a zvedavý alebo rezervovaný pred niektorými ľuďmi, čo poviete?

Ak máte oči tmavohnedé/čierne

If You Have Dark Brown/Black Eyes:

S najväčšou pravdepodobnosťou ste rodený vodca. Ak vám to nesedí, vždy sa môžete naučiť ako vás ľudia vidia. Najvzácnejšia farba očí je čierna. Často sú vnímaný ako tajomný alebo tichý. Ľudia s tmavšími očami sú všeobecne vnímaný ako príjemnejší. Okrem toho, čím je oko tmavšie, tým viac melanínu je vo vašom systéme.

Ak máte sivé oči


If You Have Gray Eyes:

Ak máte sivé oči, tak ste veľmi dobre vybalansovaná osobnosť. No každá osoba má dve strany. Keď máte rôzne situácie v živote, tak ste Dr.Jekkyl / Mr. Hyde. Môžete byť iný pre ostatných ľudí v závislosti, akú úlohu vo vašom živote hrajú. Záleží aj na tom, akú veľkú kontrolu máte nad svojimi emóciami.

Ak máte svetlo sivé oči, pravdepodobne budete musieť pracovať o niečo ťažšie. Aj keď väčšinou chvíľu trvá, kým prerazíte ale nevzdávajte to. Máte veľký záujem o ľudí, ktorí sú schopní preraziť.

Ak máte svetlo-hnedé oči

If You Have Hazel Eyes:

Orieškovo-hnedé oči sú ťažko opísateľné – no niekoľko ľudí majú vlastnú definíciu, nazývajú sa tak preto, lebo majú takú podobnú farbu.
Tento odtieň je nezvyčajný, dalo by sa povedať, že sú jedinečné. Ľudia majú tendenciu byť nezávislý, sebavedomí a spontánny.

Ak máte hnedé oči

 

Brown Eyes

Ľudia s hnedými očami majú viac melanínu v systéme. Majú tendenciu byť príjemný, asertívny a vyzerajú dôveryhodne. Univerzita Karlova v Prahe opisuje hnedookým ľudí ako veľmi lojálnych, úctivých a jemných. Ale nie až veľmi submisívných.
Nesúhlasíte ? Myslíte si, že ste viac výstredný a ľahko sa rozčúlite? Možno nemáte dostatok spánku. Štúdie v časopise chronobiológ dokázal, že ľudia s hnedými očami spia o dve hodiny menej ako ľudia so svetlejšiou farbou očí. Ľudia s hnedými očami majú ťažšie vstávanie ráno.

Ak máte zelené oči

 

Green Eyes

Ak máte zelené oči, blahoželáme! Väčšina ľudí vás vidí ako vyzývavých, sexy a tajomných. Štúdia, ktorá vyšla v Impulse Corporation v Los Angeles dokazuje  názor že zelené oči sú sexy. Dostatok melanínu v zelených očiach zabezpečuje príjemnú a dominantnú hladinu s ľuďmi, ktorí majú hnedé oči. Sú ešte silnejší ako ľudia s modrými očami.  Doktor Hamadi Kanel získal mnoho štúdií o očiach a tvrdí fakt, že ľudia majú takú záhadnú osobnosť a pokojnú sebestačnosť. Sú často nepredvídateľný a ľahko sa rozrušia. Sú však aj originálny, kreatívny a dobre rozmýšľajú pod veľkým tlakom.

Páčil sa vám článok? Potom si lajknite aj náš Facebook a podobné zaujímavosti, budete mať každý deň

Chod hore