Nasledujúce údaje môžu byť pre kuchárky a domáce gazdiné, ktoré úpenlivo dbajú o čistotu hotovým šokom. Odborníci tvrdia, že na hubkách a kuchynských utierkach sa nachádzajú aj také nebezpečné baktérie, ktoré môžu spôsobiť dokonca ochrnutie. Viac ako 85 percent ľudí, si neumýva svoje kuchynské hubky vo vysokých teplotách, aby zabili mnoho baktérií. Kuchynské hubky obsahujú 6 krát viac baktérií ako kľučky od dverí z toaliet.
Kuchynské handry sú živnou pôdou pre baktérie, sú takmer vždy mokré. Vyše 90 percent kuchynských húb majú vysokú koncentráciu baktérií. Asi 7 percent húb majú viac ako miliardu baktérií na štvorcový meter, 60 percent obsahujú nebezpečné E. coli baktérie a 25 percent z nich obsahuje sporadicky vysoké koncentrácie baktérií.
Tipy pre vyššiu hygienu a ochranu zdravia:
– Po umytií riadu, opláchnite handru s teplou vodou a umyte ju každý druhý deň antibakteriálnym čistiacim prostriedkom.
– Vymienajte špongiu každé dva týždne
– Hubku môžete dlhšie udržiavať, pokiaľ ju budete umývať pri teplote vyššej ako 60 stupňov.
– Pri umývaní pracovných plôch, používajte antibakteriálne servítky, hlavne pri príprave surového mäsa.
zdroj: naturalhealingmagazine.com