10 zaručených zvykov ktoré ti zlepšia život :)

Piatok nám nepriniesol dobré správy a ako som si spomenul na 10. bod prvého článku – obmedz mainstreamove média – chcú ti iba maximalizovať Tvoj strach. 1. článok klikaj tu Skúste ďalšie tipy zaručených zvykov ktoré by ti mali obmieňať tvoj obyčajný deň aby si to zažil na vlastnej koži vyskúšaj aspoň 1 zvyk po dobu 21 dní. Treba sa vždy oprášiť a netreba sa báť.

11. urob každý deň niečo čo ti spôsobuje obavu

Tim Ferris americký autor, podnikateľ a speaker autor kníh „Štvorhodinový pracovný deň povedal
„Tvoj osobný úspech v živote bude sprevádzať nespočetné množstvo nepríjemných konverzácií.“
No nemôžeš donekonečna podliehať strachu. Darren Hardy povedal že môžeš byť 99.9305556 % času zbabelcom. Potrebuješ byť len odvážny 20 sekúnd naraz. 20 sekúnd strachu je všetko čo potrebuješ. Preto sa pred neho postav 20 sekúnd každý deň predtým ako to budeš pociťovať budeš lepšie reagovať na rôzne situácie ktoré sa ti nepáčia.

Uskutočni telefonický hovor 

Opýtaj sa otázku 

Nadhoď niekomu svoj nápad.

Môžeš sa cítiť ako chceš – ale musíš to urobiť.  Očakávanie je oveľa bolestivejšie ako samotná udalosť. Tak to jednoducho urob a ukonči svoje vnútorné konflikty. Vo väčšine prípadov sú tvoje obavy neopodstatnené. Sú to tvoje zmysly ktoré ťa klamú. Seth Godin vysvetľuje že naša zóna pohodlia a naše bezpečnostné zóny niesu to isté. Je úplne v poriadku uskutočniť hovor ktorý sa vám nepáči. Toto je úplne v poriadku. Neumriete. Nepoužívajte si znamienko rovnosti medzi pohodlím a zónou bezpečia. Musíme si uvedomiť , že aj veci mimo našej zóny komfortu sú úplne bezpečné.

12. urob denne niečo milé pre niekoho iného

Urobil si dnes niečo dobré ? Pomohol si niekomu kto to potreboval? Urobil si radosť niekomu ktorý to potreboval ? Ak nie tak si určite zlyhal. No nevadí.Nemáš svoje bremeno ľahšie keď si schopný sa podeliť ? Pomohol si chorým alebo unaveným ?
Ak si príliš zaneprázdnený na pomoc ostatným ľudom je to ok. Ak vezmeš čas spontánne a pomôžeš iným, je to tá najväčšia radosť v živote. Pomáhame druhým otvárame sa do novej strany sveta. To vám pomôže spojiť sa hlbšie s tými kto pomoc potrebuje. Objasňuje to čo je skutočne dôležité v živote.

13. choď skoro do postele a vstaň ráno

Podľa nespočetných výskumných štúdií, ľudia ktorí vstávajú skoro ráno sú lepší študenti. Hardvarský biológ Christoph Randler zistil, že na začiatku spánku ste aktívnejší a máte väčšiu šancu predvídať problémy a efektívne ich minimalizujete. Čo vedia k bytiu byť viac úspešný v podnikaní.
Ďalšie výhody ísť do postele a vstávať skoro – podporený výskumom – sú
Budeš lepším plánovačom
Budeš zdravší ako jednotlivci
Získaš lepší spánok
Budeš spokojný a svedomitý

Keď sa zobudíš skoro ráno tak ti to umožní aktívne a vedome navrhnúť svoj deň. Môžeš začať s rannou rutinou ktorá udáva tón pre celý deň. Tie ukazujú sebaúctu tým , čo najprv cítime. V našej rannej rutine pokojne môžete meditovať alebo sa modliť , cvičiť počúvať alebo čítať niečo inšpirujúce alebo to písať vo svojom denníku. Táto rutina je oveľa silnejšia ako rozruch a šálka kávy.

14. Získaj aspoň 7 hodín spánku každý večer

Spánok je dôležitý a potrebný tak ako jedenie a pitie. Milión ľudí nespí dobre a podáva potom zlé výsledky.

Americká psychologická asociácia urobila podrobný prieskum ktorý zistila u 40 miliónov ľudí. Prišla nato že 70 percent ľudí trpí na spánkové poruchy, 60 percent dospelých a 69 percent detí, majú zlú skúsenosť so spánkom niekoľko dní v týždni.
Prečo je spánok dôležitý?

Zlepšuje pamäť
Predlžuje život
Znižuje zápal
Zvyšuje pozornosť a sústredenie
Znižuje tuk a zvyšuje svalovú hmotu
Nižšie napätie
Znížená závislosť od stimulantov ako je kofeín.
Znižuje riziko vzniku nehôd
Znižuje riziko depresii

a veľa ďalšieho , googluj.

15. vymeň teplé sprchy za chladné

Tony Robbins nepríjma žiadny kofeín. Na miesto neho si každé ráno skočí do 13 stupňového bazéna.
Prečo by to robil?

Ponorenie do ľadovej vody radikálne uľahčuje fyzické a duševné zdravie. Pri pravidelnom cvičení sa vaše delo z dlhodobého hľadiska zlepšuje v okolí imunitného, lymfatického obehového a tráviaceho systému ktoré zlepšia kvalitu vašeho života.
Podporuje to chudnutie a zlepšuje váš metabolizmus. Chcete počuť ďalšie siahodlhé výskumné štúdie z roku 2007? Užívaním studenej sprchy bežne pomáha liečiť depresiu a často efektívnejšie ako lieky na predpis. To preto , že studená voda spúšťa vlnu nálady – posilňuje neurochemikálie s ktorými sa budete cítiť šťastnejší. Pre mňa to zvyšuje moju silu vôle a posilňuje kreativitu a inšpiráciu.
Ponorím sa do studenej vody a cítim sa mimoriadne šťastný. Veľa nápadov sa začnú spúšťať a ja som našiel spôsob ako sa motivujem k dosiahnutiu mojich cieľov.

16. Hovor nie ľudom , situáciám , požiadavkám a možnostiam do ktorých nie si zainteresovaný. 

Žiadne yeah. Povedz Hell Yeah! alebo nie. Derek Sivers

Tvojich 20 sekúnd každodennej odvahy by malo byť hovoriť nie veciam na ktorých ti nezáleží. Ale určite povedz nie niektorým príležitostiam. Niektoré veci nemôžeš odmietnúť no môžeš nájsť lepšiu vec ktorá príde. Alebo sa budeš rozpadať pod agendou iných ľudí.

Ale ak vieš čo chceš budeš musieť nájsť odvahu a predvídavosť pretože v konečnom dôsledku toto je tvoja vízia. Ako povedal Jim Collins v dobrom buď skvelý. Ak je niečo tvoja životná šanca ale je to zlá príležitosť tak je to irevelantné.

17. Povedz zakaždým ďakujem keď ti niekto pomohol

Je to úžasné keď sa stretneš s niekým kto je výrazne a skutočne vďačný. Je to úžasné pretože úprimne povedané je to veľmi zriedkavé.
Ak naozaj prejavíme vďačnosť v bezprostrednej blízkosti to dotyčný vycíti, že to myslíme vážne. Príde to s vďačnosťou a pokorou.
Robte veci srdcom. Ľudia z vás potom budú cítiť , že to myslíte úprimne.

18. Povedz milujem ťa 3 x denne osobám ktorí sú najdôležitejší v tvojom živote

Podľa výskumu Neuroscience tým že vyjadrujeme lásku ( ako vďačnosť ) tým viac cítia druhý lásku k vám. Je smutné že ľudia absurdne zmýšľajú o tom, že im láska ubližuje alebo zraňuje. Toto je jednoducho neprípustné si myslieť čo obnáša niekoho mať rád. Skúste to povedať ľudom vo svojom okolí koho považujete za dôležitého. Budú unesení alebo sa budú čudovať čo za blbosť vás to napadla. :) Ale to nevadí, určite ich potešíte.

19. Skonzumuj 30 gramov proteínu – bielkovín 30 minút po tom čo sa zobudíš!

Donald Layman , emeritný profesor výživy na Univerzite v Illinois odporúča konzumovať aspoň 30 g bielkovín na raňajky. Podobne Tim Ferris vo svojej knihe 4-Hour body tiež odporučil konzumovať 30g bielkovín. Tim povedal, že jeho otec vďaka tomu schudol 9 kilogramov.

Jedlá bohaté na proteiny sú dobré v tom , že sa budete cítiť najedený aj pár hodín po konzumácií.  Jesť bielkoviny znižuje chuť na biele pečivo ktoré obsahuje sacharidy. Bagety, toasty a šišky. Tim odporúča konzumovať dostatok bielkovín v dopoludnajších hodínach.
Jedzte aspoň 40 percent vaších kalórií na raňajky.
Priprav si 2-3 vajíčka ( každé jedno ma 6g bielkovín )
A ak nemáš rad vajíčka tak použi niečo ako morčaciu slaninu alebo organickú bravčovú slaninu. Alebo klobásu s vysokým obsahom mäsa. Môžeš skonzumovať tvaroh alebo proteinový kokteil s vodou. Pre ľudí ktorí nemôžu konzumovať mliečne výrobky a mäso existuje niekoľko proteinov na rastlinnej báze. Strukoviny , zelenina , orechy , semienka – toto sú všetko jedlá bohaté na bielkoviny.

20. Vypočuj si niekoľko audiokníh na zdvojnásobenej rýchlosti, tvoj mozog sa zrýchli.

Počúvať knihy na normálnej rýchlosti je dávno stará vec. V Silicon Valley vznikol nový trend ktorý znamená počúvať audioknihu na 150 až 200 percent rýchlosti.

V roku 2010 v technickom blogu GigaOm odporúčil počúvať zrýchlené počúvanie ako ušetriť čas. Software sa volá FasterAudio a ušetrí ti polovicu času. Ak si myslíš, že už zvládaš takú rýchlosť tak choď na hardcore. Existuje novinka ktorá sa volá Smart Speed a nie je to len o tom že ti prehráva zvukovú stopu o 150 alebo 200 percent normálnej rýchlosti ale v skutočnosti sa snaží odstrániť medzery, páperie a takzvaný mŕtvy vzduch. Pozastavenie medzi vetami , intro a outro preč! Pomocou tejto techniky budete konzumovať viac informácií akoby ste boli na kofeíne.

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “10 zaručených zvykov ktoré ti zlepšia život :)”