Táto fotka šokuje každú ženu. Majiteľ nútil čašníčku celý deň nosiť podpätky. Toto sa jej nakoniec stalo

Práca čašníčky patrí medzi náročné povolania. Stáť celý deň na nohách, usmievať sa na zákazníkov a obsluhovať ich dá poriadne zabrať. Nasledujúca fotka, ktorú čašníčka Nicol Gaviinsová zavesila na internet bola viac než 50 000 krát zdieľaná. Jej zamestnávateľ ju nútil v reštaurácií nosiť opätky. Opätok musel byť vysoký minimálne 6 cm.

Keď stratila necht, tak jej bolo povedané, aby aj tak nosila vysoké podpätky inak ju vyhodia. Pani Gavinsonová, poukázala aj na fakt, že bola donútená investovať 30 dolárov na svoje šaty, zatiaľ čo muži si môžu vybrať z ich vlastného oblečenia. Každá žena vie, že pracovať v opätkoch je náročné. Nehovoriac o tom, že čašníčka je neustále na nohách.

„Mám veľa kamarátov v tejto brandži a vraví, že ženy sa musia naozaj obetovať aby ešte k tomu dostali aj tringelt. Komfort ide na druhú koľaj.

Jedna osoba na to zareagovala, že nosenie vysokých podpätkov je sexistické a absolútne nechutné, je to hlavne zlé pre ich nohy. Fotka sa stala virálnou a ešte v ten istý mesiac, sa jedna pracovníčka Nicola Thorp vzoprela príkazu nosenia vysokých topánok a výsledok? Bola poslaná domov zato, že podpätky nenosila.
Jej petícia už vyzbierala 83,000 podpisov. nosenie podpätkov sa stalo kontroverznou témou, keď sa na jednom festivale v Cannes stal podobný škandál. Všetky ženy, ktoré nenosili podpätky nesmeli ísť na červený koberec.

Takto vyzerala fotka, ktorá ľudí šokovala.

shoes.jpg

zdroj: www.independent.co.uk foto: rockyasherself.com

Chod hore