Šokujúca realita, ako sa zaobchádza s koňmi a ťavami v Egypte, ktoré slúžia pre pobavenie turistov

Možno milujete kone. Tieto zvieratá sú znakom hrdosti a krásy. Niektoré rodiny ich považujú za členov rodiny a mali naozaj bohatú históriu. Boli o nich legendy alebo mýty, ktoré sa o koňoch neustále hovorilo. Kôň je predsa poklad, pozrite sa do jeho očí a pozorujte jeho chôdzu. Ale niekde to nefunguje tak, ako sa v našej ničím neporušenej realite zdá. V chudobnej krajine sa tieto zvieratá nemajú dobre. Nasledujúce obrázky Vás budu šokovať. Uvidíte niekoľko utrápených koni a príbeh ich obyvateľov..
Bude to smutné.

 

Od roku 2011 v Egypte sa Marte a jej teamu darí, pomáhať koňom, ťavám a somárom.

Liečia im rany, starajú sa o nich..

Poskytujú vzdelanie medzi obyvateľmi a majiteľmi koní, aby sa o nich vedeli postarať a dávajú im rady, aby ich zvieratá mohli stáť vzpriamene na svojích kopytách, boli silné a zdravé.



Máme odsúdiť ľudí, ktorí nechajú svoje zvieratá trpieť, nosiť ťažké závažia a ísť s nimi cez púšť 20 hodín denne bez toho aby sa o nich postarali a poskytli im dostatočný oddych?

Väčšina jazdcov nevedia, ako sa postarať o zranenia a nemajú dostatočné prostriedky, aby ich poriadne nakrmili senom a dodali im výživnú stravu.

Nikdy nevideli koňa bežať cez zelenú lúku…
Nemajú na to prostriedky, nepoznajú základne princípy, ako pomôcť svojmu zvieraťu.. nechápu to.

Ich trápenie sa skoro vždy skončí utrpením a smrťou..

Toto jednoducho nie je svet, kde existujú dobrí a zlí ľudia..

Najprv musíme pochopiť celú situáciu, ak ideme hovoriť o veciach, o ktorých nemusíme vedieť všetko..

Medzitým sa Martinej spoločnosti začalo dariť, dostali sponzorské dary, dokážu sa o koníky postarať a svojích majiteľov dostatočne zásobujú jedlom a pomôckami, keď sa náhodou nejaké zviera zraní. A obyvatelia a majitelia koní????

Niektorí sú skutočne vďační a chcú sa učiť postarať o svoje zvieratá a pochopiť to… Možno sa to podarí.. Je tu nádej.. naša silná ľudská vlastnosť..

Zdroj: boredpanda.com

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Šokujúca realita, ako sa zaobchádza s koňmi a ťavami v Egypte, ktoré slúžia pre pobavenie turistov”